Harley Davidson ehitab elektrilise mootorratta

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harley Davidsoni elektriline mootorratas Livewire
Harley Davidsoni elektriline mootorratas Livewire Foto: SCANPIX

Harley Davidsoni asepresident Sean Cummings rääkis Milwaukee Businessile antud intervjuus, et ettevõte toob lähima viie aasta jooksul turule uue elektrilise mootorratta, vahendab Engadget.

Iseenesest on juba fakt, et Harley Davidson on elektrilise mootorratta ehitamise tõsiselt plaani võtnud, üsna märkimisväärt, kuna brändi samastatakse peamiselt just võimsalt möirgavate bensiinimootoritega.

Samas on Harley Davidson ka varem elektrilise mootorratta ehitamisega tegelenud. Kaks aastat tagasi esitati ka kontseptratast LiveWire, mis laiemasse tootmisesse aga ei jõudnudki. Kuigi Cummings rohkem detaile uue ratta kohta ei avalikustanud, peaks see Engadgeti andmetel selgelt Livewire´ist erinema. Kõige suuremaks probleemiks saab ilmselt sõiduulatuse suurenemine. Livewire´i puhul ei küündinud see isegi 100 kilomeetrini, mis on tõsiste mootorrattahuviliste jaoks selgelt liiga vähe. Harley disaineritel seisab seega ees väga keeruline ülesanne - kuidas paigutada mootorrattale suuremad akupakid, ilma, et selle väljanägemine ja juhitavus selle tõttu oluliselt kannataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles