Rahanäljas Uber soovib juurde laenata kaks miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick Foto: SCANPIX

Sõidujagamisteenus Uber soovib kaasata finantsvõimendusega laenu abil 1-2 miljardit dollarit, kirjutab Wall Street Journal.

Finantsvõimendusega laenu antakse ettevõttele, millel on juba märkimisväärne võlakohustus. Tavalaenuga võrreldes on need kõrge intressi tõttu laenajale kulukamad. Samas on ka laenu andmise riskid ettevõtte olemasolevate võlakohustuste tõttu suuremad.

Uber loodab müüa 1-2 miljardi suuruse laenu institutsionaalsetele investoritele Goldman Sachsi, Barclaysi, Citigroupi ja Morgan Stanley abiga. Ettevõte peaks laenuvõtmise avalikustama lähinädalatel, samas pole praegu veel kindel, kas tehing ka teoks saab, rääkisid Wall Street Journalile anonüümseks jääda soovinud ettevõttega seotud allikad.

Samade allikate sõnul loodab Uber saada laenu 4-4,5protsendise intressimääraga.

Viimases rahastusvoorus kaasas Uber investoritelt kokku 5 miljardit dollarit, 3,5 miljardit sellest pärines Saudi Araabia riiklikust investeerimisfondist. Uberi väärtus on hinnatud 68 miljardile dollarile. Uus laen viiks ettevõtte kaasatud vahendite suuruse 15 miljardile dollarile.

Uue laenu suunaks ettevõte ilmselt arenevatel turgudel tegevuse laiendamisele. Uberi tegevjuht Travis Kalanick on tunnistanud, et arenenud riikides on sõidujagamisteenus plussis, kuid mujal ollakse suures kahjumis. Näiteks Hiinas on Uber kohaliku turuliidri Didi Chuxingiga võideldes pidanud raha põletama tempoga miljard dollarit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles