Soome päritolu mängutootja vahetab miljardite dollarite eest omanikku

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supercelli tegevjuht Ilkka Paananen.
Supercelli tegevjuht Ilkka Paananen. Foto: EPA

Jaapani telekomifirma Softbank müüb enamusosaluse Soome videomängude tootjas Supercell Hiina e-äri hiiglasele Tencent, kirjutab Wall Street journal.

Kui tehing peaks teoks saama, hinnatakse Supercelli väärtus sellega 9 miljardile dollarile. Veel aasta tagasi oli see ettevõtte väärtus hinnatud 70 protsenti madalamaks.

Softbank soovib Supercelli müügi abil oma võlakoormat vähendada. Nimelt on ettevõttel kokku 80 miljardi dollari väärtuses võlgu, kolmandik sellest summast on seotud mõnda aega tagasi soetatud USA telekomioperaatoriga Sprint. Ettevõte plaanib pea 8 miljardi dollari eest maha müüa ka oma osaluse Hiina e-äri ettevõttes Alibaba.

Soomes loodud Supercell on tuntud mitme mänguhiti poolest, tuntum on neist Clash of Clans. Softbank soetas 51 protsendilise osaluse  ettevõttes kolm aastat tagasi 1,53 miljardi dollari eest. Mullu suurendas Jaapani telekomiettevõte oma osaluse 73 protsendini, tehinguga suurenes Supercelli hinnanguline väärtus Wall Street Journali andmetel umbes 5,25 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles