TransferFast plaanib laieneda suurematele välisturgudele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TransferFast võimaldab kiiret rahaülekannet ühest pangast teise.
TransferFast võimaldab kiiret rahaülekannet ühest pangast teise. Foto: Panther Media/Scanpix

Mullu oktoobris Eestis momentaalsete pankadevaheliste ülekannete pakkumist alustanud idufirma Transferfast kasvab igal kuul 25 protsenti ning plaanib uuel aastal siseneda ka sellistele suurematele välisturgudele nagu Saksamaa, Ühendkuningriik ja Skandinaavia.

«Kiirete ülekannete puhul lahendatakse pakiliste maksete probleemi, kus eraisikud saavad raha kanda oma kohustuste katteks teise panka ning tehes ülekandeid oma pereliikmetele ja sõpradele,» selgitas TransferFast teenuse vajalikkust ettevõtte kaasasutaja Erki Hendrikson. 

Enamus teenusega liitunud eraisikud ja ettevõtted kasutavad teenust regulaarselt ning ülekannete maht tõuseb igakuiselt ligi 25 protsenti. «Ettevõtted kasutavad TranserFasti teenuseid arvete tasumiseks, kui raha laekumisest sõltub näiteks kauba väljastamine või teenuse osutamine ning ka kiireloomulisteks palgamakseteks,» lisas Hendrikson.

Tänaseks on TransferFast kaasanud investoritelt 250 000 eurot ning otsib täiendavaid vahendeid, et laieneda välisturgudele. «Teenuse populaarus Eestis annab meile enesekindlust uuel aastal laieneda suurtele välisturgudele nagu Saksamaa, Ühendkuningriik ja Skandinaavia,» avaldasTransferfasti edasisi plaane Hendrikson.

TransferFast on finantsinspektsiooni poolt litsentseeritud makseasutus, mis pakub teenuseid nii eraisikutele, kui ettevõtetele. Uudne teenus lansseeriti oktoobris 2015. TransferFast liitus Tehnopol Startup Inkubaatoriga 2015 aasta kevadel, et hakata uudset teenust välja arendama ja leida kasvuks vajalikku investeeringut.

TransferFast pakub momentaalseid pankadevahelisi rahaülekandeid nii eraisikutele, kui ettevõtetele kuue suurema Eestis tegutseva panga vahel. Kui muidu võtab raha jõudmine teise panka aega paarist tunnist tööajal kuni paari päevani nädalavahetustel, siis TransferFasti lubab raha teise panka liigutada 5 minutiga olenemata kellaajast ja nädalapäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles