Tele2 ostab Rootsis konkurendi üles

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 esindus
Tele2 esindus Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rootsi telekomioperaator Tele2 ostab 2,9 miljardi Rootsi krooni ehk umbes 310 miljoni euro eest üles Taani päritolu konkurendi TDC kohaliku üksuse, kirjutab Bloomberg.

Tehing peaks jõustuma aasta teises pooles.

TDC Rootsi üksus on keskendunud äriklientide turule. Ettevõtte käive oli mullu 3,4 miljardit krooni ehk 364 miljonit eurot, kulumiseelset kasumit teeniti 400 miljonit krooni ehk 43 miljonit eurot. Tele2 plaanib osana tehingust müüa 3 miljardi krooni (321 miljoni euro) väärtuses aktsiaid.

Tele2 pressiteate kohaselt aitab TDC kohaliku üksuse ostmine tugevdada ettevõtte positsiooni ärilt-ärile (B2B) turul. TDC teatas, et soovib tulevikus keskenduda oma Norra ja Taani äride arendamisele.

Tele2 kontserni aktsia hind on tänavu langenud 16 protsenti, mis on vähendanud ettevõtte turuväärtuse umbes 32 miljardile kroonile ehk 3,4 miljardile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles