Veel jõuad: viis vajalikku nutividinat jaaniõhtuks

Erki Oras
, Digitarga külalisblogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutiseadmed on kasulikuks kaaslaseks ka jaaniõhtul!
Nutiseadmed on kasulikuks kaaslaseks ka jaaniõhtul! Foto: SCANPIX

Kuidas aga Emakese Looduse embuses ennast võimalikult hästi tunda? Kuidas puhata tsiviliseeritult ka tsivilisatsioonist eemal? Digitargal inimesel on mitmeid abivahendeid, et oma elu võimalikult meeldivaks muuta, pakub tehnoloogiaportaal Digitark välja viis jaaniõhtuks vajalikku nutividinat, millega sündmusest maksimumi võtta.

Õigele eestlasele tähendab jaaniõhtu lõkketuld värskes õhus, erineval kujul praetud liha, erineva kangusega karastusjooke ning lustlikku seltskonda, tantsu ja tralli. Peaaegu nagus jõulud, aga ilma kingitusteta.

Sulle võib huvi pakkuda ka see Digitarga saatelõik:

Tihtipeale on aga lõkketuledel tavaks süttida tsivilisatsioonihüvedest eemal, looduse rüpes, kus muudele traditsioonilistele lõbudele lisanduvad näiteks sääsed-parmud, kuivtualett (kui sedagi), kõva küljealune telgis jms.

BLUETOOTH KÕLAR

Kaasaskantav ilmastikukindel Bluetooth kõlar Denonilt.
Kaasaskantav ilmastikukindel Bluetooth kõlar Denonilt. Foto: tootja

Kuigi ka selliseid metsavanasid, kes jaanitulel ainult loodushääli naudiksid, on omajagu, siis võrratult enam on neid, kes eelistaksid mõnusat muusikat. Olgu selleks siis Tätte, Rammstein või Seelikukütid. Muusikakeskuseid jms paraku käeulatuses ei ole ning kuulata muusikat avatud autoustest on nii 90-ndad.

Digitark on sellisteks juhtudeks soetanud endale juhtmevaba kõlari. Viimaseid on saadaval väga erinevates suuruse, võimsuse ning kvaliteediga. Valikust leiab sobiva, et oma kallimaga kahekesi lõkke ääres meeleolu tekitada või terve sõpruskond lõkke ümber rõõmsalt tantsu lööma panna.

Kõige mugavam on kõlarit kasutada koos nutiseadmega, st kasutada seadmes selliseid rakendusi nagu Spotify, Google Play muusikat või Apple Musicut, kus on valikut absoluutselt igale maitsele. Mõni jaanipidu võib aga toimuda sellises kolkas, kuhu traadita internet ei levi.

Digitark ei jäe ka siin hätta, vaid laadib eelnevalt sobivad rütmid oma nutiseadmesse või arvutisse ning naudib neid tule ääres. Tihti on juhtmevabad kõlarid varustatud ka 3,5“- või mikro-USB pordiga, mis lubab nendega ühendada ka vanemaid mp3-mängijaid või muid muistseid muusikaesituseks mõeldud seadmeid, millel kõlarid puuduvad.

Samas on digitark piisavalt nutikas, et ei suru oma muusikat väga selts- või keskkonnale peale, vaid püüab jääda mõõdukuse piiridesse ja loodusega harmooniasse.

AKUPANK

Töökindel ja kompaktne Belkin Mixit 4000mAh akupank.
Töökindel ja kompaktne Belkin Mixit 4000mAh akupank. Foto: tootja

Kodus ja inimasutusest kaugemal võib kommunikatsioonil olla eluline tähtsus. Jaaniõhtu ja jaaniöö eeldavad aga seda, et neile on eelnenud pikk päev, mis võib ka parima mobiiltelefoni aku kuivaks tõmmata.

Sellisteks puhkudeks pistab digitark inimene juba aegsasti laetud akupanka oma seljakotti või õlapauna. Akupankasid on väga erineva mahu ja suurusega. On selliseid, mis su telefoni üleöö aitavad elada, aga on ka selliseid, millega toidab ära kuni neli nutiseadet, kaamerat või muud vajalikku vidinat. Ja seda isegi mitu korda järjest, kui jaaniöö peaks mitme päeva peale venima.

Kui väiksemad akupangad mahuvad märkamatult rahakoti vahele, siis suuremad vajavad transportimiseks kotti. Õige nutikas digitark võib aga valida mõne juhtmevaba kõlari, mille akust piisab ka nutiseadmete laadimiseks, nii tabab ta mitu parmu ühe hoobiga.

ELEKTROONILINE SÄÄSEPELETI

Nutiseadmed aitavad lõkke ääres mõnusalt aega veetes peletada ka sääski. Foto: Scanpix
Nutiseadmed aitavad lõkke ääres mõnusalt aega veetes peletada ka sääski. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Lõkke ääres kallimaga kahekesi juhtmevabast kõlarist muusikat nautides võib aga peatselt märgata, kuidas sellesse segavad toonid sekkuvad. Tegu pole mitte eetrihäiretega, vaid häirivate vereimejatega, kes kipuvad olema eesti jaaniõhtu vältimatuks kaaslasteks. Halastamatud tiivulised võivad hävitada kõige romantilisema meeleolu või lõbusama peotuju.

Õnneks on digitark ka selleks valmistunud. Lisaks tavalisele sääsetõrjevahendile, millega ta end hoolega sisse on määrinud, on tal kaasas ka elektrooniline sääsepeleti, mis häiriva pirina kuuldekaugusest võimalikult kaugele peletab.

Ultraheli tekitavaid sääsepeleteid leiab internetist laias valikus, muuhulgas isegi päikesepatareidega. Juhul, kui aga väljasõit tõepoolest ootamatuna tuli, nii et poest enam elektroonilist sääsepeletid kuidagi kätte ei saa, võib kasutada ka nutiseadmetele mõeldud rakendusi nii iOS-ile kui Androidi jaoks.

ENDLIKEPP

Olgu tegu koos kaaslasega romantilise lõkkessevahtimise või sõnajalaõie otsimisega ehk suurema seltskonnaga lõbusa olenguga – kõik need mälestused väärivad jäädvustamist. Ning, et parim kaamera on see, mis sinuga alati kaasas on, siis väärivad need jäädvustamist nutitelefoniga.

Insmat Exclusive Selfie Stick Kit on mugav pikendatav käsistatiiv, mis võimaldab luua perfektseid pilte endast või koos oma sõpradega.
Insmat Exclusive Selfie Stick Kit on mugav pikendatav käsistatiiv, mis võimaldab luua perfektseid pilte endast või koos oma sõpradega. Foto: tootja

Pildistaja tragöödia on aga alati see, et ta ise pildile ei jää. Asendamatuks abiliseks saab siin olema korralik endlikepp. Korraliku all pean silmas mitte ainult head koostekvaliteeti, vaid ka juhtmevaba päästiku olemasolu endlikepi käepidemel.

Romantiline lõkkevalgus loob kordumatu atmosfääri, ning on lause kuritegu seda mitte jagada oma näoraamatu seinal või Instagramis.

Keerukamate kaadrite puhul aga võib endlikeppi kasutada ka kaamerajalana, et vähendada piltidele kätevärinast tekkivaid moonutusi. Lisaks saab endlikepiga diskreetselt selga sügada ning hädaolukorras isegi väikeste aga kurjade metsloomade vastu enesekaitsevahendina kasutada.

ALKOTESTER

Tee oma nutitelefonist alkomeeter. Sensor alkomeeter on ühilduv mobiilse tarkvara või Decto sensori liidesega.
Tee oma nutitelefonist alkomeeter. Sensor alkomeeter on ühilduv mobiilse tarkvara või Decto sensori liidesega. Foto: tootja

Alkotester võib jaaniõhtul osutuda üllatavalt vajalikuks abimeheks. Eriti kui näiteks ilm, mittesobiv seltskond, partneri kapriisid vms tekitavad vajaduse enne peo plaanitud lõppu koju minna. Samuti pole paha ka peale lustlikku õhtut hommikul enne kojusõitu igaks juhuks oma seisukorda kontrollida.

Mõistagi tuleb hoolitseda, et tester eelnevalt ikka ilusti laetud oleks.

Siinjuures aga tasub olla digitark ning ebameeldivate üllatuste vältimiseks kasutada ainult sertifitseeritud alkotestreid. Seda enam, et nii jaaniõhtul kui järgmisel hommikul on loogiline oodata korravalvurite poolt aktiivsemat kontrolli.

UNUSTAMATUT, MEELEOLUKAT JA TURVALIST JAANIÕHTUT KÕIGILE!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles