Hispaania politsei puistas Google'i Madridi kontorit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania politsei Google´i Madridi kontoris
Hispaania politsei Google´i Madridi kontoris Foto: SCANPIX

Maksudest kõrvalehoidmist kahtlustav Hispaania politsei otsis läbi internetifirma Google Madridis asuva kontori, kirjutab The Verge.

Vaid kuu aega tagasi puistas Prantsuse politsei samadel põhjustel Google'i Pariisi kontorit.

Hispaania politsei soovis Wall Street Journali allikate sõnul leida tõendeid selle kohta, et ettevõtte  tasutud maksud ei ole õiges suurusjärgus selle tegevuse ulatusega riigis.

Google teatas ametlikus pressiavalduses, et ettevõte järgib Hispaania maksuseaduseid ning teeb võimudega täielikku koostööd.

Google'il on kontorid mitmes Euroopa riigis, samas kasutab ettevõte auke rahvusvahelistes seadustes, mille järgi saab ta deklareerida suurema osa oma Euroopas teenitud tuludest Iirimaal, kus on ettevõtetele kehtestatud madal tulumaksumäär. See aga on välja vihastanud mitme Euroopa riigi võimud. Lisaks Pariisis mais toimunud läbiotsimistele oli Google sunnitud aasta alguses minema kokkuleppele Suurbritanniaga, mille järgi tuleb ettevõttel tagasiulatuvalt tasuda 130 miljonit naela makse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles