WSJ: Apple tahab osta Jay Z eksklusiivse muusikateenuse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jay Z ja Beyonce.
Jay Z ja Beyonce. Foto: SCANPIX

Wall Street Journali andmetel soovib tehnoloogiafirma Apple üles osta Jay Z muusikateenuse Tidal.

Tidali müügi teemadel on spekuleeritud juba mõnda aega. Aasta alguses kirjutas New York Post, et selle ostmisest on huvitatud hoopis  Lõuna-Korea ettevõte Samsung, mis on Apple´i põhirivaal nutiseadmete sektoris, kuid muusikaturul ei ole oma teenustega suutnud läbi lüüa.

Wall Street Journali andmetel on Apple´i ja Tidali omavahelised kõnelused alles algfaasis ning ühtegi lepingut ei ole veel allkirjastatud. Apple soovib eksklusiivse muusika pakkumise peale üles ehitatud Tidali soetamise abil vähendada oma mahajäämust striimimisturu ülekaalukast liidrist Spotify´st.

Tidali on muusikateenus, mille eelkäija asutati Norra/Rootsi ettevõtte Aspiro poolt 2014. aastal.  Mullu ostis skandinaavlaste ettevõtte 56 miljoni dollariga üles Jay Z ning teenus sai nimeks Tidal. Lisaks Jay Z´le on firma omanikeringis ka teised tuntud popstaarid nagu Rihanna, Nicki Minaj, Madonna ja Alicia Keys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles