Hiina sõidukid jõuavad Eestis müüki aasta keskel

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina autotootja Great Wall Motorsi (GWM) toodang jõuab Eestis müüki orienteeruvalt aasta keskpaigas.


International Motors Nordic Baltikumi esindaja Ringo Rahumeel ütles, et GWMi esindajad käisid Eestit väisamas novembris ning hetkel on käsil plaanide ja ajagraafiku detailne lihvimine.

«Kuigi nii mõnigi küsimus on veel lahtine, võib eeldada, et millalgi käesoleva aasta keskpaigast on Great Wall Motors meie regioonis oma tööd alustamas,» sõnas Rahumeel.

Tema sõnul käivad hetkel ka läbirääkimised GWMi toodangu potentsiaalsete edasimüüjatega, kelle nimesid Rahumeel siiski veel ei avaldanud. Küll nentis ta, et Hiina sõidukid jõuavad Eestis üheaegselt müüki erinevates piirkondades, mitte pelgalt Tallinnas.

Hiina sõidukite müügi strateegiline plaan näeb ette kõigepealt tarbesõidukite müüki toomist. Sõiduautode pool lisandub hinnanguliselt 6-10 kuud hiljem, mil varuosade ja garantiiahelad on tarbesõidukitega ära testitud.

Great Wall Motorsi (GWM) näol on tegemist autotootjaga, mis on asutatud 1976. aastal ning tegemist on esimese erakapitalil põhineva Hiina autotootjaga. Seejuures on GWM ka esimene Hiina autotootja, mis on noteeritud Hongkongi börsil.

GWMi toodang jõuab ELi riikidest esimesena müüki just Baltimaades.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles