Miks lähevad odavad nuputelefonid peagi kallimaks

Aivar Pau
, tehnoloogiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia 105
Nokia 105 Foto: Youtube

Lihtsad ja odavad nuppudega telefonid lähevad peagi ligi viie protsendi kallimaks, kuna Hiina mitmete tehaste sulgemine põhjustab nende põhikomponentide - akude ja ekraanide - defitsiiti.

«Ekraanid ja akud on nuputelefonide olulisemad komponendid. Hiinas asetleidvad konsolideerumised avaldavad survet nende pakkumisele ja hinnale,» ütles näiteks India mobiiliassotsiatsiooni president Pankaj Mohindroo.

Maailma ühe suurema turuga Indias kasutab koguni 60 protsenti elanikkonnast veel nuppudega telefone, ka Eestis on need seadmed kindlalt kasutatavuse TOP10-s.

Nendel telefonidel kasutatavate LCD-ekraanide hind on aga Hiina mitme tehase sulgemise tõttu lausa kahekordistunud.

Postimehe tehnikaportaal palus viimati märtsis Eesti mobiilioperaatoritel jagada värsket infot, millised on praegu need telefonimudelid, millel on võrgus töötav SIM-kaart sees ja mida nende kliendid seega hetkel reaalselt enim kasutavad.

Selgub, et jätkuvalt sammub kõige jõulisemat võidukäiku iPhone oma kõikvõimalike mudelitega, kuid ühegi operaatori esikümnest ei puudu ka vanad head nuppudega telefonid nii Nokialt kui Samsungilt.

Et nuputelefonide valik on kitsam ning eakad kliendid kasutavad mobiiltelefoni aktiivselt, ei kao nuputelefonid kindlasti veel niipea edetabelitest. Samuti loobub järjest enam suurettevõtteid lauatelefonidest odavate nuputelefonide kasuks ning see aitab ka nuputelefonide suurele levikule kaasa.

Allikas: Gadgets360

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles