Apple'i uus patent takistab telefoniga kontserdi filmimist

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida rohkem võimaldavad nutiseadmed meeleolu salvestada, seda enam sekkuvad ka õigused sellesse tegevusse.
Mida rohkem võimaldavad nutiseadmed meeleolu salvestada, seda enam sekkuvad ka õigused sellesse tegevusse. Foto: Unsplash

Apple patenteeris sellise lahenduse, mis katkestab automaatselt iPhone'i video salvestamise võimaluse, kui seda kontserdil tehakse, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Tänapäeval on kontserte külastades esineja nutiseadmega filmimine ja pildistamine tavaks saanud. Ühtlasi saavad need, kes kontserdi jäädvustamisega tegelevad, üldiselt palju kehvema kontserdikogemuse kui teised vaatajad, kirjutab Digitark.

Foto: Patendiamet

Suurematel üritustel võib juhtuda, et esinejat on näha üle sadade säravate ekraanide mere ning see võib olla päris häiriv, sest pea pool publikust üritab saada võimalikult head videot.

Apple soovib, et iPhone'i kasutajad naudiksid kontserti ilma filmimata. Uus lahendus saadab infrapunasignaalide abil telefonile filmimise funktsiooni keelamiseks sõnumi ja ekraanile tuleb teade „Recording disabled”.

Paljud esinejad on arvamusel, et kuulajate kontserdielamus kannatab, kui kontserdi asemel selle filmimisele keskendutakse. Samas pole veel teada, kas Apple oma patendi ka kasutusse võtab.

Jälgi Marie Elise toimetatud aktuaalseid digiuudiseid Digitargast iga päev!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles