Uute sõiduautode müük kasvas esimesel poolaastal mühinal

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eestis müüdi tänavu esimesel poolaastal 12,4% rohkem uusi sõiduautosid kui mullu samal perioodil, teatas autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL).

Kuigi eelmistel kuudel toimunud suur kasv uute sõiduautode turul juunis veidi pidurdus, on esimese kuue kuuga kasvanud turg siiski märkimisväärselt. Kuue kuuga on tänavu müüdud Eestis 11754 uut sõiduautot.

Juunis müüdi kokku 1994 uut sõiduautot ehk 1,2% rohkem kui möödunud aastal. Segmentidest oli juunis suurima osakaaluga väiksem keskklass 30,5 protsendiga, järgnesid keskautod 16,8% ja keskmised maasturid 14,6%. Eksporti läks juunis 55 sõiduautot.

Automarkidest oli juunis edukaim Toyota, milliseid müüdi 312. Teiseks kerkis Škoda 217 ja kolmandaks Volkswagen 191 sõiduautoga. Samad margid moodustavad esikolmiku ka kuue kuu kokkuvõttes. Ka mudelite osas olid enim müüduimad just nende kolme automargi mudelid. Esikoha haaras juunis Toyota Auris 111 müüdud autoga, järgnesid Škoda Octavia 101 ja Volkswagen Passat 75 müüdud autoga. Elektriautosid osteti juunis kaks.

Tarbesõidukite turg kasvas juunis 19,4% ja kuue kuu kokkuvõttes Eestis tänavu müüdud 12,6% võrra rohkem tarbesõidukeid kui mullu esimese poolaastaga. Automarkidest müüdi juunis enim Peugeot tarbesõidukeid, milliseid läks kaubaks 70. Järgnesid Citroen 69 ja Renault 51 müüdud sõidukiga. Veokite segmendis tõusis juunis esikohale Volvo 23 müüdud veokiga. Teist-kolmandat kohta jagasid Scania ja Man 18 müüdud veokiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles