Volkswagen ja LG hakkavad üheskoos uut tehnoloogiaplatvormi arendama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni logo.
Volkswageni logo. Foto: SCANPIX

Korea tehnoloogiaettevõte LG teatas, et asus koostöös Saksa autokontserniga Volkswagen arendama uut tehnoloogiaplatvormi, mis lubaks sõidukitel väliste seadmetega suhelda, kirjutab Reuters.

LG teatas, et koostöö käigus arendatakse tehnoloogiaid, mis lubavad juhtidel autos viibides kontrollida ja jälgida enda kodudes asuvaid seadmeid nagu valgustus ja turvasüsteemid. Lisaks arendatakse autode meelelahutus-  ning hoiatustehnoloogiaid.

Autotootjate ja tehnoloogiaettevõtete partnerlus on viimastel aastatel saanud tavaliseks nähtuseks, kuna autonoomsete sõidukite arendamise võidujooksus on traditsioonilistel autotootjatel tarvis luua keerulisi tarkvara- ja kommunikatsioonisüsteeme, mida puudutav oskusteave on olemas just tehnoloogiahiidudel.

Näiteks teevad isesõitvate autode arendamise alal koostööd veel Google ja Fiat Chrysler.

LG tarnib juba praegu Volkswagenile audiosüsteeme ning akusid. Mullu sõlmis Lõuna-Korea ettevõte suurlepingu ka USA autokontserniga General Motors, tarnides sellele mitmeid elektriautode koostisosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles