Samsung prognoosib Galaxy S7 toel uhket kasumit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 Foto: RICO DAVID/SIPA/RICO DAVID/SIPA

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung teatas, et teenis teises kvartalis nutitelefonide eduka müügi najal esialgse hinnangu järgi 8,1 triljonit woni (7 miljardit dollarit) tegevuskasumit, kirjutab Reuters.

See tähendaks aasta-aastases võrdluses 17,4 protsendi suurust kasvu. Viimati suutis ettevõte nii hea kvartalitulemuse teha 2014. aasta alguses. Reutersi küsitletud analüütikud olid keskmiselt pakkunud 7,8 triljoni woni suurust tegevuskasumit. Samsungi käive kasvas ettevõtte prognoosi järgi 3 protsenti 50 triljonile wonile (57 miljardile dollarile).

Kõige tugevamaks üksuseks oli teist kvartalit järjest mobiiliäri.

Eelmisel aastal Samsungi mobiilimüük kahanes, kuna Apple haaras tipptelefonide seas turuosa oma uute iPhone´idega ning odavamas klassis olid edukad Hiina päritolu konkurendid nagu Huawei.

Tänavu on nutitelefonide müük uuesti kasvule pööranud, kuna seda on toetanud uue lipulaeva Galaxy S7 soe vastuvõtt tarbijate poolt. Lõuna-Korea ettevõte loodab käesoleval majandusaastal esimest korda peale kolme langusaastat oma kasumit kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles