TOP5 tahvelarvutid, mis Eestis praegu saadaval

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei MediaPad T1 10
Huawei MediaPad T1 10 Foto: tootja

Valisime Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni abiga välja viis erinevat Eestis hetkel saadaoleat tahvelarvuti mudelit, mis sobivad veidi erinevate ootustega inimestele ja on seejuures parima hinna-omaduste-kvaliteedi suhtega.

Kui rääkida trendidest tahvlite puhul, siis jätkub senine suund – keskmine müügihind jätkab vaikset langustrendi, ehk järjest enam tuleb turule taskukohaseid tahvelarvuteid. Kui kaks aastat aasta tagasi oli Ploomanni sõnul Elisas näiteks keskmise seadme maksumuseks 277 eurot ja möödunud aastal 253 eurot, siis on see juba märkimisväärselt väiksem summa kui keskmise nutitelefoni maksumus.

Huawei MediaPad M2 – hind alates 396 €

Foto: tootja

10 tolline tahvel, millel on võimsad Harman Kardoni kõlarid (4 kõlarit) ning ülimalt õhuke metallkorpus. Suurepärane valik kliendile, kes soovib nutiseadet kasutada näiteks filmide vaatamiseks või siis ka suvilas/rannas /maal teleka otseülekannete jaoks.

Huawei MediaPad T1 10 – hind alates 207 €

Foto: tootja

9,6 tolline tahvel ning võib öelda et justkui eelmise mudeli veidi «noorem vend». Sobib ideaalselt suviseks raamatute lugemiseks või igal pool ringi liikudes kaasas kandmiseks. Kaalult väga kerge (vaid 433g), mis tähendab et ei tee ühtegi kotti liialt raskeks, ent samas võimaldab infot otsida, lugeda, niisama ajaviiteks surfata kus iganes kuhu parajasti suveseiklused sind viivad. Oma soodsa hinnaklassi tõttu on eelistatud valikuks tihti neile, kel varem tahvelarvutiga kokkupuuteid ei ole olnud.

Samsung Galaxy Tab A 9,7" – hind alates 234 €

Foto: tootja

Samamoodi väga soodsa hinnaklassiga seade, mis on suurepäraseks valikuks neile, kes nutitelefoni kasutada ei taha, aga pildistada ning kohe neid pilte vaadata / teistele saata / üles laadida, tahaks küll. Samsung on lisanud sellele seadmele tarkvara, mis teeb pildistamise sama lihtsaks nagu nutitelefonidega – ning piisavalt suure 9,7 tollise ekraani pealt on tehtud pilte loomulikult väga mugav ise vaadata ning ka teistega jagada. Tihti on see Samsungi mudel eelistatud valik vanaemade-vanaisade seas, kes saadavad lastelastele pilte valminud tomatitest või neid peenral ootavatest maasikatest.

Asus ZenPad 10 – hind alates 247 €

Foto: tootja

Asus on tuntud sülearvutite tootjana ning seda on tunda ka nende tahvelarvutist – tegemist on seadmega, mis oma 4-tuumalise 1,8 GHz protsessoriga sobib ka keerulisemateks toiminguteks ning kannatab välja ka (kontori) töisema iseloomuga ülesanded. Sobib suurepäraselt valikuks, mida näiteks koolilaps saab sügisest oma koolitöödes kasutada või kontoritöötaja lauaarvuti pikendusena kui ükskord uuesti pikad püksid tuleb jalga tõmmata.

Samsung Galaxy Tab S2 9,7 – hind alates 498 €

Foto: tootja

Ja lõpetuseks midagi tõelistele tehnikagurmaanidele. Erakordselt kerge ning õhuke tahvel mille super AMOLED ekraan on nii terava pildiga, et esimese hooga ei saa isegi aru, kas tegemist on päris füüsilise maailmaga või ikka endiselt virtuaalse ruumiga. See tahvel sobib sisuliselt kõigeks – nii tööloomaks, mängimiseks, raamatute lugemiseks, videote / muu meedia vaatamiseks kui ka niisama veebis surfamiseks. Sisuliselt ei ole ülesannet, mis Tab S2-le üle jõu käiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles