Mitteüllatuslikult väga hea Samsung S7 üllatas helinavalikuga

Erki Oras
, Digitarga külalisblogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi S-seeria telefonikaamerad on juba mõnda aega kuulunud oma klassi täielikku tippu ning erand pole ka S7 kaamera.
Samsungi S-seeria telefonikaamerad on juba mõnda aega kuulunud oma klassi täielikku tippu ning erand pole ka S7 kaamera. Foto: Samsung

"Tundub, et Samsung kordab nii iseennast kui ka Apple’i turundusstrateegiat, kus uue mudeli turuletoomiseks piisab tihti peaaegu kosmeetilistest muudatustest," kirjutab külalisblogija Erki Oras sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark kasutajatesti loos. "Samsungi S-seeria telefonikaamerad on juba mõnda aega kuulunud oma klassi täielikku tippu ning erand pole ka Samsung Galaxy S7 kaamera."

Samsungi järjekordse lipulaeva lähemalt tutvustamisel tahaks tsiteerida kirjanik Karl Ristikivi: „Alguses lõpuni käidud on tee, nüüd vaid kordan“, kirjutab Erki Oras Digitargas. "Võibolla seepärast, et S7 tundus mulle tagantjärele äravahetamiseni sarnasena oma eelkäija Samsung S6-ga."

Samsung S7 järgib Samsungi eelmise mudeli S6 disainikeelt ehk lihtsamalt öeldes näeb välja praktiliselt samasugune. Ehk ainult kaamerakühm telefoni tagaküljelt on praktiliselt kadunud.

Ning minu mäletamist mööda on SIM-kaardi sisestamisava S7 puhul liikunud telefoni ülemisse serva.

S7 püsib käes kenasti ning isegi kõrglihvitud metallpind pole eriti libe. Küll aga armastab see pind koguda sõrmejälgi, mis tähendab, et perfektsionistil peaks igaks juhuks mõni pehme riidelapike alati käepärast olema, et veatult säravat metallkorpust ideaalses seisundis hoida.

Sest särab see korpus tõepoolest nagu paremat sorti kuusekard jõulupuul. Minu käes olnud mudeli värvitooni oli kirjeldatud kui Gold Platinum ehk siis kuldne plaatina ning vähemalt oma hiilguse ja värvi poolest sobiks see ideaalseks aksessuaariks mõnele araabia naftašeigi Lamborghini armatuurlauale.

Mööda on sellest raske vaadata, ehkki selline sära võib skandinaavalikult puristlikule maitsemeelele pisut vastukarva olla. Aga maitse üle teatavasti ju ei vaielda, vaid kakeldakse.

Viimastes S-seeria telefonides on Samsungi n-ö omatarkvara kogus püsinud meeldivalt madalal, kuigi Samsung püüab kasutajat igal võimalusel oma tarkvarapoodi suunata. Laisemad inimesed võivad sealt leida näiteks erinevaid graafilisi kasutajaliideseid, et oma telefoni enda maitse järgi tuunida.

Foto: Samsung

Juba vanadest aegadest peale tunnen ebatervet huvi telefonihelinate vastu. Ehkki vähemalt igas moodsas Androidiga telefonis saab tänapäeval panna tirisema oma lemmikloo, siis minu jaoks räägib telefonihelinate valik nii mõndagi telefonitegijate mõttemaailmast.

Üllatus seisnes aga selles, et esimest korda avastasin tirinavalikust õige mitu täiesti viisakat helindit, mida võiks põhimõtteliselt kasvõi kohe kasutusele võtta, ilma oma isiklikke mp3-faile rakendamata.

Väike samm inimkonnale, aga suur samm Samsungile. Igatahes liigutas raudvara tarkvara vägagi nobedalt, nii et nende kahe koostööle küll ühtegi etteheidet pole.

Loe Erki Orase täispikka kasutuskogemuse lugu Digitargast ja võrdle S7 telefoni teiste sarnaste nutifonidega!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles