Ministeerium annab välja uue digitelevisiooniloa

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes.
Kultuuriminister Laine Jänes. Foto: Toomas Huik.

Kultuuriminister Laine Jänes allkirjastas eile käskkirja, millega kuulutas avatuks konkursi digitelevisiooni tegevusloale, mis antakse välja kaheksaks aastaks.


«Loodame, et konkurss ärgitab teleprogrammide tootjaid tooma Eesti telemaastikule uusi kanaleid, riigi poolt on uks selleks avatud.

Kultuuriministeeriumi eesmärk on muuta siinne digitaalne telemaastik mitmekesisemaks ja anda televaatajatele omamaiseid valikuvõimalusi juurde,» sõnas kultuuriminister Laine Jänes.

Konkursiga antakse välja vaba juurdepääsuga üleriigilise televisiooniteenuse osutamise tegevusluba. Loa alusel tuleb väljastada mitmekesist eestikeelset teleprogrammi, mille maht on vähemalt 12 tundi ööpäevas.

Programmis peab olema kultuuri-, meelelahutus-, uudiste-, noorte- ja lastesaated, mängu ja dokumentaalfilme ning muid saateid.

Samuti peab programmis olema igakuiselt vähemalt pooleteise tunni ulatuses  Eesti riigi rahalisel toel valminud uusi audiovisuaaltöid. Oluline on, et vähemalt pool uudistesaadete päevamahust tuleb edastada saatepäeva parima vaadatavuse ajal (kell 19 – 23).

Teleteenuse osutajad, kes soovivad seda tegevusluba, peavad esitama oma vormikohased taotlused Kultuuriministeeriumile 14. märtsiks 2011. Taotlusvorm on kättesaadav kultuuriministeeriumi kodulehelt.

 Eestis on hetkel tasuta vabalevis neli telekanalit – ETV, ETV2, Kanal2 ja TV3 ning uue loakonkursi tulemusel võib nende arv kasvada.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles