Maailma odavaima nutitelefoni tootja nõuab India riigilt hiigeltoetust (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringing Bellsi reklaamplakat
Ringing Bellsi reklaamplakat Foto: Ringing Bells

Vaid neli dollarit maksva nutitelefoni Freedom 251 loonud ettevõte Ringing Bells küsis India peaministrilt Narendra Modilt 7,5 miljardi dollari suurust toetust, et tootmisele hoog sisse lükata, kirjutab Quartz.

India põhjaosas Noidas tegutsev Ringing Bells teatas, et on iga müüdud neljadollarilise telefoniga 2,5-4 dollariga kahjumis, mistõttu küsiti Modilt 7,5 miljardi dollari suurust toetust, et täita oma esialgne lubadus - pakkuda miljonitele indialastele ülisoodsaid nutitelefone.

«Kui ma saan valitsuse toetuse läbi Digitaalse India programmi, suudan ma tarnida Freedom 251 telefoni õigeaegselt kõigile kodanikele,» lubas ettevõtte tegevjuht Mohit Goel 6. juulil saadetud pressiteates.

Ringin Bells teatas Freedom 251 (251 märgib telefoni hinda ruupiates) turule toomisest veebruaris. Vaid mõne päevaga sai telefon üle 73 miljoni eeltellimuse ning ettevõte lubas juulikuuks tarnida klientidele üle 2,5 miljoni seadme.

Freedom 251 on varustatud 1,3 GHz protsessoriga ja 3,2 MP kaameraga, tarkvaraplatvormiks on Android Lollipop 5.1.

Praeguseks on Ringing Bells suutnud toota vaid 200 000 telefoni ning ettevõtte juhatuse liige Anmol Goel tunnistas kohalikule ajakirjandusele, et juhul kui lisarahastust ei saada, võib tootmine täiesti seisma jääda.

Ettevõte on selgitanud, et iga nelja dollariga müüki mineva telefoni tootmise maksumus on tegelikult 17,49 dollarit. 10,37-11,85 dollarit suudetakse kulu ja tulu vahest tagasi teenida aga rakendusearendajate abil.

Kohalikus ajakirjanduses on aga väidetud, et tegelikult maksab iga seadme tootmine vähemalt 37 dollarit, lisaks ei ole ettevõte avalikustanud infot arendajate kohta, kellega neil väidetavalt on partnerluskokkulepped sõlmitud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles