Google tahab koolitada kaks miljonit indialast Androidile rakendusi arendama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i uusima Androidi-versiooni maskotiks on vahukommi kandev Androidi-mehike.
Google'i uusima Androidi-versiooni maskotiks on vahukommi kandev Androidi-mehike. Foto: androidcentral.com

Internetiettevõte Google käivitas Indias koolitusprogrammi, mille käigus loodetakse välja õpetada kaks miljonit spetsialisti, kirjutab Bloomberg.

Projekt nimega Android Skilling jõuab tänavu sadadesse ülikoolidesse ning teistesse õppeasutustesse. Google´i tootearenduse asepresidendi Caesar Sengupta sõnul peaks India mööduma tarkvaraarendajate koguarvult USAst juba 2018. aastal, mil nende arvukus peaks kasvama lausa 4 miljonile inimesele. Samas on praegu mobiiliplatvormidele keskendunud neist vaid iga neljas.

«Me usume, et Indial on unikaalne positsioon, et vormida miljardite inimeste mobiilset internetikasutust,» ütles Sengupta pressiteates.

Google plaanib tasuta õppekava pakkuda kõigile huvilistele, et aidata Indial mobiiliarenduses globaalseks liidriks tõusta.

«Me loodame jõuda umbes 2000 ülikooli ning koolitada aastas rohkem kui 250 000 tudengit,» ütles Google´i tippjuht Peter Lubbers.

Lisaks Google´ile panustab Indiale ka selle otsene konkurent mobiiliplatvormide turul Apple, mille tegevjuht Tim Cook külastas riiki tänavu aprillis. Maailma väärtuslikum tehnoloogiaettevõte plaanib lähiajal avada Bangalores iOSi arendajatele keskendunud keskuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles