Soome suurlinnades algavad juhita sõidukite proovisõidud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide juhita ühissõidukist, mida on katsetatud Euroopa linnades.
Näide juhita ühissõidukist, mida on katsetatud Euroopa linnades. Foto: Citymobil2

Soome liiklusohutusamet Trafi alustab hiljemalt suve lõpus pilootprojektiga, kus katsetab suurlinnade tänavatel isesõitvaid sõidukeid. Amet on väljastanud juhita sõidukitele ka load Soome teedel sõitmiseks.

Põhjanaabri liiklusohutusamet on väljastanud terve hulga lubasid kolmele Soome teadus- ja arendusasutusele, kes peagi hakkavad Soomes juhita sõidukite proovisõite tegema, vahendab Yle.

Asutuste hulgas, kes need load said, on Helsingi Metropolia Tehnikaülikool ja riiklik teadus- ja arenduskeskus VTT, kes hakkavad juhita sõidukeid Helsingi piirkonnas katsetama juulis ja augustis.

Kolmandana sai juhita sõidukite katsetamise õiguse Soome IT-teenuste ettevõte Tieto, mis alustab proovisõitudega pealinnas augustikuus ning septembrikuust lisaks Helsingile ka Tamperes.

Metropolia viib proovisõite läbi elektriliste minibussidega, millega tehakse katsesõite lisaks Helsingile ka Espoos ja Tamperes. Esimesed proovisõidud on ettevõttel bussidega juba tehtud eelmisel aastal Vantaas toimunud kodumessil.

VTT ja Tieto katsetavad mõlemad juhita sõiduautosid pealinna liikluses. Tampere linnas tehtavad katsetused viiakse läbi osana linnas läbi viidavast Tampere UrbanAutoTest projektist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles