«Chrysler-Fiati» hakkab müüma United Motors

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chrysler-Fiat
Chrysler-Fiat Foto: whatcar.ee

Fiati omandusse läinud Chrysleri uued mudelid, näiteks Fiat Freemonti nime saanud senine Dodge Journey, saabuvad Eestis müügile juba Fiati müügiga tegeleva United Motorsi kaudu, vahendab whatcar.ee.

United Motorsi Peetri esinduse juhataja Jaanus Nieländer kinnitas, et uue ettevõtte turundustrateegia on ühene: Fiat on Fiat ja Fiati esindaja tegeleb tulevikus kõikide seda märki kandvate autode müügi ja teenindusega.

Näiteks saabub Fiat Freemont Eestis müügile juba sel sügisel ja seda juba täispaketina United Motorsi vahendusel.

Praegu Chrysleri ja Dodge´i müügi ja hooldusega tegelev Silberauto jätkab seda marki autode müüki ja teeninust, kuni autosid jätkub. Üleminek uue märgi alla võib aega võtta aastaid ja niipea seniste nimedega autod veel otsa ei lõppe.

Küll aga on tõsi see, et tulevikus jäävad Chrysler ja Dodge ainult Ameerika turul müüdavateks markideks.

Kas United Motors peab tegema topeltinvesteeringu ning soetama mutant-Fiatide remondiks eraldi seadmepargi ajal, mil SIlberautol on see juba olemas, ei osanud Nieländer veel päris täpselt öelda. «Mis puudutab uute mudelite tehnilisi üksikasju, siis nende kohta meil täna veel info puudub,» sõnas ta.

Kuid ta eeldas, et nime poolest Fiatiks muutuvad senised Dodge´d muutuvad Fiatiks ka tehnliselt. Ehk kõik diagnostikaseadmed jms saavad ühilduma Fiati omadega ning kõik varuosad hakkavad liikuma läbi Fiati tarneahela.

Rohkem küsimusi tekitab eestlastest autoostjatele aga Lanciaks muutuv Chrysler 300C jt taolised mudelid, kuna Eestis eraldi Lancia esindust ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles