Müstiline Hiina idufirma kaasas väidetavalt lausa miljard dollarit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid.
Dollarid. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal teatas üsna tundmatu Hiina autofirma WM Motors, et kaasas äsja lõppenud rahastusvooruga kokku miljard dollarit investeeringuid, kirjutab Tech in Asia.

Idufirma konkreetsemate tulevikuplaanide ja viimase rahastusvooru investorite kohta pole avalikku infot veel antud. See tähendab, et pole ka kindel, kas ettevõttesse tehtud investeeringu suurus ka tõele vastab. Tegu on esimese seeria (A seeria) investeeringuga, mis oma suuruselt oleks rekordiline Hiinas ja ilmselt ka kogu maailmas. Tavaliselt paigutavad investorid nii suuri summasid üliedukatesse idufirmadesse hilistes rahastusvoorudes, mil ettevõte on juba enda elujõulisust ja kasvupotentsiaali tõestanud. WM Motor pole seni aga ühtegi sõidukit veel turule toonud. Samas, Hiina tehnoloogiafirmad on ka varem investeeringute kohta kaheldava väärtusega infot jaganud.

Teada on, et WM Motori asutajaks on Freeman Shen, kes sai kuulsaks kuus aastat tagasi, mil aitas kohalikul autotootjal Geely üles osta Rootsi autotootja Volvo USA autokontsernilt Ford.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles