Nikkei: Nissan kavatseb loobuda elektriautode akude tootmisest (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Nissan Leaf
Uus Nissan Leaf Foto: whatcar.ee

Jaapani ärilehe Nikkei allikate andmetel soovib maailma üks juhtivaid elektriautode tootjaid Nissan müüa oma osaluse akutootmisettevõttes Automotive Energy Supply Corporation, kuna akude sisseostmine on nende tootmisest tunduvalt odavam.

Nissani käes on autoakusid tootvast ühisettevõttest Automotive Energy Supply Corporation (AESC) 51 protsenti, teise osaniku NEC valduses on 49 protsenti. Nikkei allikate andmetel on Nissani osaluse ostmisest huvitatud tuntud Jaapani tehnoloogiaettevõte Panasonic, samuti olevat Nissan läbi rääkinud ka Hiina tehnoloogiafirmadega.

Ärilehe allikate andmetel on müügi põhjus lihtne: Nissani jaoks on odavam elektriautode nagu Leaf akusid teistelt firmadelt sisse osta kui neid ise toota.

Nissan teatas, et Nikkei avaldatud uudise näol on tegu spekulatsiooniga, mis ei põhine autotootja ametlikul infol. Panasonicu ja NEC kõneisikud ei soovinud uudist kommenteerida.

Reuters teatas juba kaks aastat tagasi, et Nissani tegevjuht Carlos Ghosn plaanib vähendada AESC akutootmist ning hakata akusid sisse ostma Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõtte LG allüksuselt LG Chem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles