Nokia tippmudelid müüvad kehvasti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia N8.
Nokia N8. Foto: AFP / Scanpix

Nokia mobiiltelefonide tippmudelite müüginumbrid osutusid eelmise aasta lõpus murettekitavalt kehvaks, vahendab Talouselämä.

Ettevõte teatas eile, et müüs viimases kvartalis 5 miljonit Symbian^3 operatsioonisüsteemi kasutavat telefoni. Leht tõdeb, et tegu on küll suure, kuid mitte hea müüginumbriga.

Symbian^3 näol on tegu uue versiooniga Symbiani operatsioonisüsteemist, mida kasutavad Nokia nutitelefonid. Esimesed uut op-süsteemi kasutavad Nokia mudelid jõudisd müüki eelmise aasta neljandas kvartalis.

Neist suurima tähelepanu osaliseks sai Nokia mudel N8, mis on varustatud võimeka kaameraga. Samuti jõudsid müüki veidi odavamad C6- ja C7-mudelid.

Taloselämä kirjutises nenditakse, et vaid viis miljonit müüdud telefoni annab põhjust muretseda Symbian^3 atraktiivsuses.

Võrdlusena tuuakse Apple iPhone, mida müüdi läinud aasta viimases kvartalis 16 miljonit tükki. Samsung müüs aga oma Galaxy S telefoni neljandas kvartalis ca viis miljonit tükki.

Nokia müüginumbrid ulatusid viie miljonini aga kolme erineva mudeli toel.

Läinud sügisel, mil Nokia oma uued Symbian^3 telefonid avalikustas, teatasid ettevõtte juhid, et uue operatsioonisüsteemiga telefone plaanitakse müüa 50 miljonit tükki.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles