Eestlasest tippjuhiga USA tehnoloogiafirma majandustulemused üllatasid analüütikuid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twilio tarkvaraarenduse juht Ott Kaukver.
Twilio tarkvaraarenduse juht Ott Kaukver. Foto: Twilio

Hiljuti börsile läinud tehnoloogiaettevõtte Twilio kalendriaasta teise kvartali käive kasvas mulluselt 37,95 miljonilt dollarilt 64,51 miljoni dollarini, ületades selgelt analüütikute ootusi, kirjutab Reuters.

Reutersi küsitletud analüütikud olid keskmiselt pakkunud 58,22 miljoni dollari suurust kvartalikäivet. Twilio prognoosib kolmanda kvartali käibeks 63-65 miljonit dollarit, mis ületab samuti selgelt analüütikute keskmist, 60,55 miljoni dollarini küündivat hinnangut.

Twilio pakub ettevõtetele kommunikatsiooniplatvormi, mis võimaldab hääl- ja sõnumside ning WebRTC rakendused integreerida oma äritarkvaraga. Ettevõtte klientide seas on näiteks Uber, Coca-Cola, Walmart jpt.

Ettevõtte arendusjuhiks on Skype´i taustaga eestlane Ott Kaukver. Eelmise aasta alguses avas Twilio Eestis ka arenduskeskuse, mis annab tööd rohkem kui 50 töötajale.

Teise kvartali heale tulemusele aitasid kaasa mitmete suurettevõtete nagu New York Times ja Salesforce lisandumine klientide nimistusse. 30. juuniks oli Twilio aktiivsete klientide arv kasvanud aasta-aastases võrdluses 45 protsenti 30 780ni.

Teise kvartali kahjumiks oli 10,99 miljonit dollarit, mis on veidi enam kui mullu samal ajal, mil selleks oli 9,58 miljonit dollarit.

Twilio läks 23. juunil börsile 15 dollarilise aktsiahinnaga, tänaseks on see pea kolmekordistunud. Eilseks sulgemishinnaks oli börsil 42,5 dollarit, järelkauplemisel on aktsia hind tõusnud üle kahe protsendi. Ettevõtte turuväärtuseks on hetkel 3,57 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles