Venemaa trahvis Google´it 6,8 miljoni dollariga

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Maps rakendus nutitelefonis
Google Maps rakendus nutitelefonis Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Venemaa konkurentsiamet teatas, et trahvib USA internetifirmat Google'i konkurentsi moonutamise eest 6,8 miljoni dollariga, kirjutab Engadget.

Nimelt leidsid Venemaa võimud, et Google ei ole teinud oma Androidi nutiplatvormi teistele ettevõtetele piisavalt ligipääsetavaks. Ametnikud usuvad, et USA ettevõte on oma domineerivat turupositsiooni kurjasti ära kasutanud ning tõrjunud ebaausate võtetega kohalike konkurentide nagu Yandex edenemist.

Näiteks on Venemaa konkurentsiamet väitnud, et Google´iga navigatsiooni ning internetiotsingu alal konkureerivatel ettevõtetel ei ole võimalik eellaadida oma rakendusi Androidi seadmetesse, mis aga tekitab turul ebavõrdse olukorra.

Kuigi Google ei ole Venemaa turul suur tegija ning 6,8 miljonit dollarit ei ole ettevõtte jaoks eriliselt suur summa, võib trahviotsus luua ohtliku pretsedendi. Nimelt on sarnase, ausa konkurentsi võimalikku rikkumist puudutava uurimise algatanud ka Euroopa Liidu võimud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles