Kolm suurettevõtet investeerivad Hiina elektriautode tehastesse kokku 12 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Motors
Tesla Motors Foto: SCANPIX

Lähiaastatel investeeritakse Hiinas kolme suurettevõtte poolt 12 miljardit dollarit elektriautode tehaste rajamisse, kirjutab Tech in Asia.

Suurima investeeringu peaks tegema USA ettevõte Tesla Motors, mis erinevate allikate andmetel plaanib paigutada Shanghai lähedale rajatavasse tehasesse kuni 9 miljardit dollarit. Ettevõte ise ei ole seda ametlikult veel küll kinnitanud.

Küll aga on avalikustatud kaks teist suurinvesteeringut. Eile teatas Hiina miljardär Jia Yueting, et tema tehnoloogiaettevõte LeEco investeerib pea kolm ruutkilomeetrit katvasse tehasekompleksi 3 miljardit dollarit. Väidetavalt peaks rajatav tehas suutma täisvõimsusel töötades toota aastas kokku 400 000 elektriautot. Yueting, kelle varanduse väärtuseks hinnatakse 6 miljardit dollarit, rahastab ka USA elektriautode ettevõtte Faraday Future tegemisi.

Äsja teatas teine kohalik miljardär Lu Guangiu, kes omandas läbikukkunud USA elektriautode tootja Fisker Automotive´i, et ehitab Hiinasse 375 miljonit dollarit maksva tehasekompleksi, kust võiks aastas välja veereda 50 000 autot.

Guangiu poolt Karmaks ümber nimetatud autotootja esitles sel nädalal ka Fiskeri 2011. aasta mudelil baseeruvat mudelit Revero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles