Tesla eemaldas pärast Hiinas toimunud liiklusõnnetust veebilehelt sõna isejuhtiv (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model X P90D
Tesla Model X P90D Foto: SCANPIX

Vaid loetud päevad pärast seda kui Pekingis liiklusõnnetuses osalenud Tesla omanik süüdistas ettevõtet eksitavas reklaamis, eemaldas elektriautode tootja oma kohalikult veebilehelt sõna isejuhtiv, kirjutab Reuters.

Reuters kontrollis Tesla Hiina veebilehte pühapäeval ning märkas, et ka sõna autopiloot oli tootekirjeldustest eemaldatud. Esmaspäevaks oli see sõna aga tagasi paigutatud.

«Me teeme Teslas pidevalt täiustusi, seda ka tõlgete puhul,» ütles Tesla kõneisik pühapäeval Reutersile. «Me oleme viimastel nädalatel otsinud lahknevusi mitmete keelte tõlgetes, ajastus ei ole absoluutselt seotud hiljutiste sündmuste või ilmunud artiklitega,» lisas ta.

Model Si sedaani kohta käivatest kirjeldustest eemaldati pühapäeval viited autopiloodile ning terminile «zidong jiashi,» mis otsetõlkes tähendab isesõitmist, samuti ka autopilooti.

See termin on nüüdseks asendatud teise oskussõnaga, mis tähendab sõiduassistenti.

Elektriautode tootja Tesla Motors teatas eelmisel nädalal, et üks selle autopiloodirežiimis töötanud sõiduk põhjustas Hiinas liiklusõnnetuse.

33aastane programmeerija Luo Zhen rääkis Reutersile, et ta sõitis augusti esimesel nädalal kodunt tööle, lülitades sõiduki maanteel autopiloodirežiimile. Isesõitev auto aga kaldus tee äärde, riivates sinna pargitud auto küljepeeglit. Inimesed intsidendis kannatada ei saanud, küll aga said mõlemad autod kergelt kriipida.  Õnnetus on salvestatud ka Zheni paigaldatud pardakaameraga.

Tesla ei olnud nõus vastutust õnnetuse eest võtma, väites, et juhtidel tuleb  ka autopiloodi toimides hoida käed roolil. Antud õnnetuse ajal aga juht seda ei teinud.

Zhen aga väidab, et süü lasub Tesla autopiloodil, kuna ettevõte reklaamib seda kui isesõitvat režiimi, mitte lihtsalt abifunktsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles