Top7: Kõige populaarsemad sotsiaalvõrgustikud Venemaal

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
vk.com
vk.com Foto: SCANPIX

Portaal Makeuseof reastas seitse sotsiaalmeedialehekülge, millel on Venemaal kõige rohkem kasutajaid.

Venemaa elanikud on agarad sotsiaalmeediakasutajad - neli aastat tagasi läbi viidud uuringust selgus, et lausa 82 protsenti internetikasutajatest omavad mõnes sotsiaalvõrgustikus kontot. Kui mujal maailmas on kõige populaarsemateks sotsiaalmeediateenusteks Facebook, Instagram, Twitter ja Youtube, siis Venemaal on turuliidriteks hoopis kohalikud teenused.

1. Vk.com (endise nimega VKontakte) on 46,6 miljoni igakuise kasutajaga kõige populaarsem sotsiaalmeediaplatvorm Venemaal. Lisaks enda profiili täiendamisele staatuseuuenduste, fotode ja videotega on kasutajatel võimalik omavahel ka faile vahetada.

2. Ok.ru (endise nimega Odnoklassniki ehk eesti keeles klassikaaslased) on populaarsem veidi vanemate internetikasutajate seas kui VKontakte, kelle põhiliseks sihtgrupiks on 18-34 aastased. Ok.rud külastab igal kuul 31,5 miljonit kasutajat, 69 protsenti neist on naised.

3. Facebook on küll maailmas kõige populaarsem sotsiaalvõrgustik, kuid Venemaal on tema aktiivsete kasutajate arv vaid 21,6 miljonit. Huvitaval kombel on Facebook saanud Venemaal ärisuhtluses oluliseks platvormiks. Hiljutise uuringu järgi peetakse 30 protsenti äriga seotud internetipõhistest vestlustest Facebooki vahendusel.

4. Moi Mir on Venemaa vaste Google´i suhtlusvõrgustikule Google+. Tegu on meiliteenuse pakkuja mail.ru laiendusega (ettevõtte käes on ka Vk.com ja Ok.ru), seda kasutavad igakuiselt 16,6 miljonit inimest. Sarnaselt teistele sotsiaalmeediaportaalidele saavad ka Moi Miri kasutajad omavahel pilte ja videosid jagada ning mänge mängida.

5. LiveJournal on 1999. aastal loodud blogimisplatvorm, mis mujal maailmas on varjusurmas, kuid Venemaal siiani üsna populaarne. Oma mõtteid jagavad selle vahendusel igakuiselt 15,1 miljonit venemaalast.

6. Instagram on Facebooki omanduses sotsiaalmeediarakendus, millel on Venemaal 12,3 miljonit kasutajat, 77 protsenti neist on noored naised.

7. Twitter pole suutnud Venemaal erilisi laineid lüüa. Igakuiselt säutsuvad mikroblogivõrgustikus vaid 7,7 miljonit kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles