Tahvelarvutid tuleproovis: tööasjad, vaba aeg ja meelelahutus korraldatud tänu ühele seadmele

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigesti valitud tahvelarvuti avab lõputud võimalused kombineerida tööasjad vaba aja nautimisega ja alati seal, kus just sina viibida tahad.
Õigesti valitud tahvelarvuti avab lõputud võimalused kombineerida tööasjad vaba aja nautimisega ja alati seal, kus just sina viibida tahad. Foto: Unsplash

"Testisin 3 tahvelarvutit, milleks olid Huawei Mediapad T2 10.0 Pro, Huawei Mediapad M2 8.0 ja Lenovo Yoga Tab 3 Pro," kirjutab külalisblogija ja testija Sander Klausen sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark. "Kõikidel tahvlitel oli ka sees Telia 4G internet. Kuna ma tahvelarvutite testimise ajal olin u 5 päevasel reisil mööda Saaremaad-Hiiumaad, õnnestus mul neid kasutada päris aktiivselt." Aga nüüd siis seadmetest lähemalt.

Tahvelarvutid on multifunktsionaalsed digiseadmed – kui vaja, vastab lapsevanem kiiresti töömeilidele, ema uurib näiteks retsepte ja muul ajal võivad lapsed nautida harivaid mänge või MINU.TV lastenurga.
Tahvelarvutid on multifunktsionaalsed digiseadmed – kui vaja, vastab lapsevanem kiiresti töömeilidele, ema uurib näiteks retsepte ja muul ajal võivad lapsed nautida harivaid mänge või MINU.TV lastenurga. Foto: Digitark

8 tolline Huawei oli üllatavalt mõnus ja mugav. Kuna ta on väike, siis oli teda suht mugav kasutada ja seda kasutasingi tegelikult neist kolmest kõige rohkem. Tema väike suurus just teebki temast kõige parema nii-öelda lugemisseadme. RSS, uudised, digilehed ja igasugune sotsiaalmeedia lugemine oli sellel seadmel palju mõnusam kui suurel. Tema väiksuse tõttu oli teda mugav käes hoida ja näiteks hommikukohvi kõrvale uudiste lugemiseks kasutada. Kiiruse poole pealt ei jäänud tahvel ka aeglaseks, kui välja arvata see üks ja ainus kord, kui ma sellega Pokemon GO’d proovisin.

Suurem Huawei tahvel oli täitsa mugav ja mõnus seade. Seda ma küll väga palju ei kasutanud, kuna ta tundus käes hoides minu jaoks natuke liiga suur. Laiust oleks võinud veidi vähem olla, siis oleks tegemist täitsa mõnusa ja hea tahvliga. Tehnilise poole pealt oli ta veidi lahjem kui 8 tolline Huawei, kuid igapäevasteks kasutuseks, nt meilid, uudised, Office’i dokumendid, Minu.TV ja Youtube'i vaatamiseks sobib täiesti.

Tahvelarvuti Lenovo Yoga Tablet 3 Pro 16GB 4G WiFi.
Tahvelarvuti Lenovo Yoga Tablet 3 Pro 16GB 4G WiFi. Foto: Digitark

Lenovo Yoga Tab Pro 3 oli juba klass omaette tahvel. Alumiiniumist ja nahast korpus, projektor, QHD (2560x1600 pikslit) resolutsioon ja Intel’i Atom protsessor. Seda seadet sai reisi ajal kasutatud päris palju teleka vaatamiseks.

Ühe nupuvajutusega sai tööle panud tahvli projektor, tahvel laua peale suunaga seina poole ja saigi vaadata telekat, uudiseid, filme ja sarju läbi MINU.TV.

Kuna tegemist on ikkagi korraliku meelelahutustahvliga, oli vastav ka heli. Tahvel küll paberite peal väidab Dolby 5.1 kõlareid sisse ehitatud ja kuigi tegelikult Dolby’t see välja ei anna, on tegemist tahvli kohta heade kõlaritega. Jõudluses suutis tahvel kõik ilusti välja jooksutada nii Full HD pildi, kui ka siis, kui töötasi mitme erineva äpiga korraga.

KOKKUVÕTE

Võib öelda, et kõik kolm testitud tahvelarvutit olid head ja korralikud. Probleeme jõudluses ja millegis muus eriti ei tekkinud. Mina igatahes võin oma kogemustele toetudes öelda, et osta võib neid kõiki kolme. Millist täpsemalt, see sõltub juba inimeste enda soovidest, eelistustest ja vajadustest.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles