iPhone’id võivad tulevikus oma varast pildistada

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 7
iPhone 7 Foto: Gadgets 360

Apple võib olla huvitatud uuest varguse vastasest meetmest, mis jäädvustab märkamatult nii telefonivarga näo kui tema sõrmejälje ja jagab neid õiguskaitseorganitega.

Ettevõtte selline plaan tuleb ilmsiks eile avalikustatud patenditaotlusest ning viitab see soovile kasutada tehnoloogiat mõne järgmise iPhone’i ja iPad’i mudeli juures, vahendab The Verge.

Biomeetriliste andmete jäädvustussüsteem käivituks teatud tingimuste esinemisel – näiteks volitusteta juurdepääsukatsel mõnest teisest seadmest või ebaõnnestunud katsel avada telefon lukustusest. Kogutavateks andmeteks võivad foto ja sõrmejälgede kõrval olla ka video ja helisalvestis.

Lahendada on vaja aga mitmeid tehnilisi ja õiguslikke probleeme. Näiteks tuleb praegu telefoni omanikul oma sõrmejälje jäädvustamiseks hoida seda lugeril mitmel korral ja erinevate asenditega. Vaevalt, et sellist lähenemist saaks rakendada telefoni varga puhul. Lisaks tekitab selline andmete talletamine mitmeid privaatsusega seotud probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles