Tahvelarvutiga veel matemaatikat õpetada ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple`i tahvelarvuti iPad
Apple`i tahvelarvuti iPad Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi ja Tiigrihüppe Sihtasutuse korraldatud konverentsil «Arvutid koolimatemaatikas 2011», selgus, et matemaatikat tahvelarvutiga veel õpetada ei saa.

«Tahvelarvutite kasutamine matemaatika õpetamisel ootab tahvelarvutite täiendamist, sest veel ei ole sellel kõiki vajalikke võimalusi, näiteks mitme akna vahel korraga kiikuda, mida matemaatikas oleks väga vaja,» seletas Kuressaare gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Piret Paomees, kirjutas Meie Maa.

 Tema ei usu, et tahvelarvuti niipea matemaatikas käiku tuleb.

Lisaks oli konverentsil üllatuseks, et koos temaga ülikooli matemaatikaõpetajana lõpetanud poistest pole paljud kooli jäänud.

«Poistel pole nii palju kannatust, pigem ongi matemaatika õpetamine nüüd rohkem naiste ala,» nentis Paomees, lisades, et Saaremaa ühisgümnaasiumi kohta see ei kehti, sest seal on meesõpetajad valitsenud matemaatika õpetamist aastakümneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles