Nädala pärast näeb maailm uut iPhone’i

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 7
iPhone 7 Foto: Gadgets 360

Apple tutvustab San Franciscos Bill Graham Civic Auditorium’is nädala pärast, 7. septembril maailmale oma uusimat telefoni – eelduslikult nimega iPhone7. Lisaks näeme suure tõenäosusega uut nutikella mudelit.

Kuulujutte ja lekkeid uue telefoni kohta on levitatud muidugi juba kuid ning muuhulgas on viidatud ka võimalusele, et väheste uuenduste tõttu võib seade kanda ka nime iPhone 6SE. Apple on tavaliselt andnud suuruselt järgmise numbri oma seadmetele iga kahe aasta tagant, lisades vahearenduste järel sellele tähe «s» - näiteks ilmus aastal 2014 mudel iPhone 6 ning aasta hiljem 6s. Suurema ekraaniga mudelid on saanud nimes laiendiks «Plus».

Eelduslikult on seega oodata siiski kahte iPhone uue mudeli versiooni – iPhone 7 ja iPhone7 Plus.

Tehnilise poole pealt peaks järgmise põlvkonna iPhone saama muu seas uuendusi kaamera osas – nii 4,7-tollise diagonaaliga väiksema kui 5,5-tollise suurema mudeli puhul on need suuremad ja ümbritsetud kaitseringiga. Viimane mainitutest omab eelduslikult kahe objektiiviga kaamerat. 

Suurema uuendusena peaks seade saama juurde ka operatiivmälu ning see kasvab 3GB-ni. Salvestusmälu minimaalseks mahuks on uuel seadmel 32GB ning kalleima telefoni puhul koguni 256GB. Nende vahele mahub veel 64GB-ne variant (Plus-versiooni puhul 128GB).

Muusikasõprade jaoks on kindlasti oluliseks uuenduseks kõrvaklappide sisendi kadumine ja juhtmevaba ühenduse kasutuselevõtt. Põhjuseid selleks on kaks: telefon saab olema väga õhuke ja veekindel. Pole välistatud, et näeme uue iPhone’i alaservas vabanenud ruumi arvelt ka kahte kõlarit.

Mis puutub ekraani kvaliteeti, siis peaksid resolutsioonid kasvama näitudeni 1080x1920 ja 1440x2560 pikselit.

Uus seade peaks USA-s Apple’i poodidesse müügile jõudma 16. septembril (samal kuupäeval, mil müüki jõuab suure konkurendi Samsungi uus tipptelefon Note 7) ning mujale 23. septembril.

Mis puutub Apple Watchi uut versiooni, siis see peaks saama parema aku, mille mahutavuseks on senise 246mAh asemel 334mAh. Kella eri versioonide ekraani diagonaaliks on 38 ja 42 millimeetrit, kuid seade muutub õhemaks.

Kell nimega Apple Watch 2 on eelduste kohaselt võimeline iseseisvalt GPS-i põhjal kasutaja asukohta määrama ning lisandunud on mitmeid tervise monitoorimise lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles