Supercelli looja ennustab Eestile järgmise 5-10 aasta jooksul uut miljardilist idufirmat

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supercelli asutaja Ilkka Paananen
Supercelli asutaja Ilkka Paananen Foto: Tiit Mõtus

EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursi väljakuulutamise puhul korraldatud ümarlaual ütles maailma mobiilimängude arendajate tippu kuuluva Supercelli juht Ilkka Paananen, et ta ei imestaks, kui järgmine miljardiline start-up-äri sünniks just Eestis 5-10 aasta pärast.

EY Soome aasta ettevõtja 2015 tiitli pälvinud Paananeni sõnul on soomlased on eestlaste peale isegi natuke kadedad – eelkõige seetõttu, kui kiiresti meil otsuseid vastu võetakse ja kui innovaatilised me oleme.

Ettevõtja sõnas, et talle ei meeldi uue ja vana majanduse eristamine, kuigi uus majandus on selgelt rohkem tarkvarapõhine. Samas traditsiooniline äri peaks võtma omaks uue äri poolt loodavad tehnoloogilised võimalused. Paananeni kinnitusel on start-up-ide suurim panus Soomes see, et nad on justkui lootusekiir, et neil on positiivne mõju majandusele.

Eile toimunud ümarlaua «Uued ärimudelid. Uued tehnoloogiad. Kuidas neist maksimaalselt kasu lõigata?» eesmärgiks oli avada ettevõtjate jaoks olulisi tulevikuteemasid ning leida ühtlasi kandidaate EY Eesti aasta ettevõtja konkursile. Ümarlaua diskussioonist võtsid lisaks Paananenile osa EY Eesti konkursi eelmise aasta võitja Jevgeni Kabanov ning peaminister Taavi Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles