Samsungi uus nutikell Gear S3 – tegelikult mobiiltelefon randmel

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi nutikell S3
Samsungi nutikell S3 Foto: tootja

Samsung esitles sel nädalal IFA tehnoloogiamessil oma uut nutikella Gear S3, mille olulisemateks uuendusteks on veekindlus, mobiilmaksete tegemise võimekus, 4G-ühenduvus ning sisseehitatud kõlar ja GPS.

Järgmise nädala lõpus Eestrissegi jõudev Samsung Gear S3 on saadaval kahes kujunduses: aktiivsele inimesele sobilik frontier ja tagasihoidlikum classic. Paljudele nutikelladele omaselt on ka sellel kellel isikupärastatav sihverplaat ja pöörlev äär.

Gear S3 sobib ka iga 22mm laiuse kellarihmaga ning veekindluse standardiks on sellel Gorilla Glass SR+ klaasiga kaetud kellal IP68.

Kella 16 miljonilise värviga Always On displei näitab alati kellaaega, mitte ei tuhmu automaatselt mustaks. Kasutaja saab keeratava ääre abil ilma ekraani puudutamata kõne vastu võtta või sellest loobuda ning äratuse edasi lükata. Ekraanile kirjutades või joonistades konverteeritakse sõnumid automaatselt tekstisõnumiteks. Rakenduse Reminders abil saab koostada lühimeeldetuletusi ja tegevuste nimekirju, mis aitavad hallata ka kõige kiiremat päevakava.

Telefonist sõltumatu 4G-tugi tähendab seda, et nutitelefoni võib ka lausa koju jätta, kui seda tingimata vaja ei ole. Sisseehitatud GPSi funktsioon võimaldab kasutajal täpselt jälgida oma igapäevast liikumist ning altimeetri,baromeetri ja spidomeetri abil saab jälgida kõike alates kõrgusest ja atmosfäärirõhust kuni järskude ilmamuutuste, läbitud vahemaa ja kiiruseni.

 Nüüdsest saavad Gear S3 kasutajad valitud turgudel oma nutikellaga ka peaaegu kõikjal oste teha, kus kaardiga viibata või koputada saab, kasutades selleks Samsung Pay makseteenust.

Hädaolukorras saab kasutaja aktiveerida SOS-süsteemi ja asukoha määramise, et teavitada olukorrast perekonda, sõpru ja hädaabitöötajaid isegi ilma telefonita.

 Kasutajatele pakutakse suurt valikut rakendusi, sealhulgas liikumis-, muusika-, uudiste, spordi- ja reisirakendusi – ja need kõik on optimeeritud Gear seadmete sarjale, sealhulgas Gear S2-le ja Gear S3-le. Allalaadimiseks on saadaval palju erinevaid sihverplaate, nii et kasutajad saavad ümmarguse kasutajaliidese enda elustiiliga sobivaks sättida.

Osad rakendused ja sihverplaadid on allalaadimiseks saadaval otse Gear S3-st ja neid ei ole vaja kõigepealt nutitelefonisse laadida.  

Samsung lisab Tizeni ökosüsteemi ka uue Gear S3-ga integreeritava süsteemi BMW Personal Mobility Companion – see aitab kasutajatel graafikus ja üksteisega ühenduses püsida ning kõike kontrolli all hoida. Rakenduse BMW Connected rakenduse abil saab kasutaja teavitusi, kui on aeg järgmist sõitu alustada või kütusetaset kontrollida, selle abil saab lisaks teisele funktsioonidele ka BMW lahti lukustada otse Gear S3 sihverplaadilt.

 Nutikellade ajaloos esmakordselt on Samsung Knox Tizen kantavate seadmete arendustarkvara saadaval kolmandatele pooltele ning võimaldab haldusfunktsioone ja kohandatud rakenduste arendamist Samsungi kantavate seadmete ökosüsteemile. Samsung Knox turvaplatvormi abil laiendab Gear S3 ettevõtete ärivõimalusi.

Gear S3 lansseerimine Baltikumis toimub planeeritult 11. septembril ning seadme soovituslik hind algab 399 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles