Varjusurmas Openoffice´i juhe tõmmatakse suure tõenäosusega seinast välja (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontoritarkvara OpenOffice.org
Kontoritarkvara OpenOffice.org Foto: OpenOffice.org

Pikka aega Microsofti tasulisele kontoritarkvarale Office tasuta alternatiivi pakkunud OpenOffice´it ähvardab juba lähiajal arendajate vähesuse tõttu sulgemine, kirjutab Ars Technica.

Eelmisel nädalal saatis Apache Openoffice´i vabatahtlik asepresident Dennis Hamilton teele meili, kus arutas tasuta kontoritarkvara pakkumise lõpetamist selle arendajate vähesuse ning turvaaukude tõttu.

«Minu arusaamise järgi ei ole meil piisavalt arendajaid, kellel oleks võimekust, aega ja tahet aidata umbes poolt tosinat vabatahtlikku, kes praegu projekti elus hoiavad,» kirjutas Hamilton.

Tema sõnul ei ole veel lõplikku otsust langetatud, kuid tarkvara erru saatmist kaalutakse mittetulundusorganisatsiooni Apache Software Foundationi nõukogu poolt juba väga tõsiselt.

Openoffice põhines 1990ndate kontoritarkvaral Staroffice, mille 1999. aastal ostis üles Sun Microsystems. 2002. aastal lasi Sun välja selle esimese tasuta täisversiooni 1.0. 2010. aastal hülgasid suurem osa OpenOffice´i vabatahtlikke arendajaid tarkvaraprojekti, kuna ei olnud Suni ja 2010. aastal Suni üles ostnud Oracle´i juhtimisega rahul. Selle asemel loodi uus organisatsioon TDF, mis hakkas arendama uut tasuta alternatiivi Libreoffice. 2011. aastal annetas Sun Microsystemsi omanikfirma Oracle tarkvaraprojekti Apache Foundationile, mis nimetas selle ümber Apache OpenOffice´iks.

Openoffice´i viimane ametlik versioon lasti välja viis ja pool aastat tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles