Digitark: 5 trikki, kuidas välismaal mobiilselt ja nutikalt äriasju korraldada

, Digitarga toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon on ärireisidel oluline kaaslane, seda nii kontoritööl silma peal hoidmiseks, jooksvate reisiasjade korraldamiseks kui ka lähedastega suhtlemiseks.
Nutitelefon on ärireisidel oluline kaaslane, seda nii kontoritööl silma peal hoidmiseks, jooksvate reisiasjade korraldamiseks kui ka lähedastega suhtlemiseks. Foto: Unsplash

Sellega, et internet on meiega nutiseadmes kõikjal kaasas, oleme juba harjunud, kuid mobiilse interneti leebemad tingimused on mõjutanud ka äriasjade korraldamist neile inimestele, kes peavad töö tõttu palju ka teistes lähiriikides koosolekutel ja kohtumistel käima – ikka on vaja saata mõni kiireloomuline fail, kontrollida meili ning suhelda ka kodustega, õpetab sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark sotsiaalmeedia agentuuri Goal loovjuht Marko Saue.

Enam ei pea Euroopa Liidus reisides internetti oma telefonis välja lülitama, kirjutab Digitark. Mobiilse elu paketiga võib lähiriikides nagu Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Taanis ja Norras kasutada internetti aga sootuks lisatasuta. Valides Mobiilse elu grupi andmemahuks 12 GB, 24 GB või 48 GB, on sul võimalus iga kuu sellest mahust vastavalt 100 MB, 200 MB või 300 MB internetti kasutada ka teistes Euroopa Liidu riikides.

Tänapäeval ei ole enam vahet, kas töötad kontoris, kodus või hoopis välismaal, selgitab sotsiaalmeedia agentuuri Goal loovjuht Marko Saue Digitargale. "Telia Mobiilse elu kliendina ei pea ma muret tundma suurte arvete osas, sest Telia kliendina räägi Baltimaades ja Skandinaavias sama hinnaga mis Eestis. Lisaks on ka sõnumid ning mobiilne andmeside täpselt sama hinnaga."

Marko Saue selgitab, miks on tänu koduse operaatori uutele tingimustele võimalik nüüd korraldada kõiki äriasju mugavalt ka välismaal lähetuses viibides.

Hind. Kohalik interneti hind on üldjuhul kallis, samas aga saab Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Taanis ja Norras korraldada kõiki äriasju nutiseadme abil nii, nagu istuksid oma tavapärases kontoris. Samuti ei pea mööda kohvipoode või restorane wifi-võrke taga otsima.

Kättesaadavus. "Ära jää lootma wifi võrkude peale," ütleb Marko Saue. "Neid ei pruugi igal pool ollagi. Paljud võrgud on parooliga kaitstud või väga halva levivusega või siis ebaturvalised," räägib ta omakogemustest, olles tihti ärireisil piiri taga jäänud wifi-võrkudega hätta. "Kindel, turvaline ja kiire mobiilne internet mu telefonis on lihtsalt nii palju mugavam."

Kõned. "Äri ajades tekib situatsioone, kus pead helistama koduriiki Eestisse, sest kollegidel on abi või nõu vaja. Mobiilse elu paketiga ei teki mingit hinnavahet. Räägid saama hinnaga, mis Eestis ja kõik saab ilma lisapingeteta korraldatud," õpetab Marko Saue.

Mugavus. Enam pole vahet kas töötad Eestis või kuskil mujal. Kuna interneti kasutamine ja suhtlemine on üks osa tänapäeva ärikliendi tööst, kas või lennujaamas Uberit tellides, tee peal käigult pangaülekandeid korraldades, aga vahel kuulan ka ajaviiteks Spotify-d, suhtlen Skype või Facebook Chat vahendusel perega," selgitab Marko Saue, miks talle Mobiilse elu pakett meeldib. "Teen seda tööreisil olles täpselt niisamuti nagu Eestiski viibides. Mõnetunnise ärireisi käigus ei pruugi teised arugi saada, et ma Eestist ära käisin."

Arved. Järgmise kuu alguses ei pea muretsema üleliia suurte telefoniarvete pärast, kuna Mobiilse elu kliendina on teenuse kasutamise hind Baltimaadesse või Skandinaaviasse reisides täpselt sama mis Eestiski.

Vaata ka Digitarga saatelõiku rändlusest:

7 soovitust, kuidas välismaal olles mobiilsest internetist kasu lõigata:

  • Kaardirakenduse kasutamiseks, et otsida hotelli, partnerettevõtte asukohta, sadamat, raudteejaama.
  • Tripadvisori kasutamiseks, et leida vaatamisväärsusi, restorane, hotelle.
  • Booking-rakenduste kasutamiseks, et broneerida endale järgmisesse sihtkohta sobiv hotell või rendiauto.
  • Waze’i kasutamiseks, kui rendiautol pole gps’i.
  • Muusika kuulamiseks, kasutades Spotify-d.
  • Reisimuljete postitamiseks, piltide jagamiseks kolleegide ja perega.
  • Töömailide lugemiseks ja operatiivseks vastamiseks. Tööreisidel tekib alati selliseid ootehetki, mida saab rakendada kasulikult.

Tutvu nutikama äri korraldamise võimalustega Digitarga vahendusel.

Tutvu Telia Mobiilse elu paketiga ja tutvu nädalapaketiga, mis sobib just neile, kes lähevad reisile mitmeks päevaks ja soovivad muretult internetti kasutada.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles