Järgmisel aastal hakatakse müüma 383-kilomeetrise sõiduulatusega elektrilist Opelit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chevrolet Bolt 2017
Chevrolet Bolt 2017 Foto: SCANPIX

USA autotootja General Motors teatas ametlikult, et tänavu müüki jõudev uus elektriauto Chevrolet Bolt suudab ühe laadimisega läbida 238 miili ehk 383 kilomeetrit. Sama sõidukit hakatakse järgmisel aastal tootma Opel Ampera-e nime all ka Euroopa turule, kirjutab The Verge.

See tähendab, et Boltist/Ampera-est peaks saama esimene suuremale tarbijaskonnale taskukohane elektriauto, mille sõiduulatus ületab 200 miili ehk 320 kilomeetrit.

Chevy on lubanud, et auto baashind jääb alla 37 500 dollari, mis näiteks USAs tähendab, et tänu riigi toetusele peaks huvilised ise välja käima tegelikult alla 30 000 dollari, mõnes osariigis isegi veel märgatavalt vähem. Bolti täpne baashind peaks selguma lähikuudel.

238 miili ehk 383 kilomeetrit on vahemaa, mille Bolt/Ampera-e peaks suutma läbida ühe laadimisega, kombineerides linna ja maanteesõitu. Vastupidiselt sisepõlemismootoriga autodele kulub elektriautodel rohkem energiat maanteesõidul, seega ainult linnas sõites võib sõiduulatus isegi suureneda.

Praegu on maailmas müügil ainult üks elektriauto, mille sõiduulatus ületab 200 miili piiri, selleks on Tesla luksussedaan Model S. Selle soodsaimal mudelil on 60kWh ehk Boltile/Ampera e-le sarnane akupakk, hind algab USAs 66 000 dollarist. Chevy peamiseks konkurendiks saab aga ilmselt tänavu esitletud Tesla Model 3, mille tootmine peaks alguse saama järgmisel aastal, mil oodata on ka uut, suurema sõiduulatusega Nissan Leafi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles