Osale ka! Täna antakse uhke stardipauk algatusele "Nutitund igasse kooli"

, Digitarga toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitunni algatuse eestvedaja Birgy Lorenz käis Digitarga saates näitamas uusi põnevaid aga nutikaid abimehi koolitundidesse.
Nutitunni algatuse eestvedaja Birgy Lorenz käis Digitarga saates näitamas uusi põnevaid aga nutikaid abimehi koolitundidesse. Foto: Digitark

Teisipäeval, 13. septembril kell 18 toimub Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatus raamatu "Tere, Ruby! Programmeerimisseiklused" esitlus, kohal on ka raamatu autor Linda Liukas. Sealsamas kutsuvad Telia Eesti, Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Informaatikaõpetajate Selts EV100 algatuse raames koole üles osalema projektis “Nutitund igasse kooli!”, teeb ülevaate sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Kirjastus Hea Lugu, Telia Eesti ja Tech Sisters esitlevad raamatut "Tere, Ruby! Programmeerimisseiklused"
Kirjastus Hea Lugu, Telia Eesti ja Tech Sisters esitlevad raamatut "Tere, Ruby! Programmeerimisseiklused" Foto: FB

„Tere, Ruby!“ looja soomlanna Linda Liukas on taustalt programmeerija, lugude rääkija ja illustraator. Linda usub, et programmeerimine kuulub 21. sajandi kirjaoskuse hulka ja koodikirjutamise algtõdede teadmine on peatselt vältimatu. Väikese Ruby maailm avab neid teemasid täiesti uue nurga alt, lõbusal ja looval moel ning raamatuga tasub kindlasti tutvuda nii lastel kui ka täiskasvanutel!

Vaata ka seda Digitarga saatelõiku nutikoolist:

Iga peatüki juurde on lisatud ka toredaid praktilisi harjutusi, mis võimaldavad nii väikestel kui suurtel lugejatel oma kujutlusvõime tööle panna.

Raamatuesitluse ajal toimuvat temaatilist laste töötuba juhib „Nutitund igasse kooli“ algatuse eestvedaja Birgy Lorenz, kelle missiooniks on läbi tehnoloogia kõigis Eesti koolides õppetööd huvitavamaks ja aktiivsemaks muuta ning viia nutiseadmeid või e-lahendusi kasutavad tunnid lõpuks iga väikese või suurema õppurini. Esitluse ajal on raamatut võimalik soetada 10% soodsama hinnaga!

NUTITUND IGASSE KOOLI!

Nutitunni projekti raames oodatakse aga koole digiseadmeid kasutama ja infot jagama, kuidas digi õppimisel või õpetamisel kaasa aitab.

"Nutitund igasse kooli!" on projekt, milles iga kool, iga klass, iga õpetaja võtab ette mõne nutika ülesande või tegevuse, lahendab need digivahendeid kasutades ning annab sellest teada ka teistele.

Projekt toob au ja kuulsuse koolile, õpetajale endale ja õpilastele ning annab kogukonnale ja kõikidele Eesti inimestele teada, et digivärk on üks tore ja vahva võimalus muuta õppimine aktiivsemaks ja huvitavamaks.

"Iga väike samm on oluline, et teha üheskoos ära midagi enneolematut. Mõni võtab ette esimest korda õpilastega e-testide tegemise, teised aga lubavad õpilastel oma aines viia läbi erinevat liiki esitlusi või hakata videoid tegema, kolmandad katsetavad nutiseadmetega programmeerimist ja neljandad avavad virtuaalreaalsuse klassi," selgitas Digitargale nutitunni projekti eestvedaja Birgy Lorenz. "Igaühel meist on erinev nutisamm nutitunnis astuda. Samuti ootame lisaks koolidele osalema nii lasteaedu, huvikoole, kutsekoole kui ka ülikoole."

Koolid, kes jagavad oma digipöörde-tegevustest infot nutitunni projekti Facebooki kogukonna kaudu, osalevad õppeaasta jooksul toimuvates loosimistes. See tähendab, et mida rohkem häid praktikaid jagatakse, seda suurem võimalus on võita!

Juba septembris jagab projekti peasponsor Telia Eesti välja 50 Linda Liukase "Hello Ruby" programmeerimisõpikut. Samuti on kirjastus Avita pannud välja aastase litsentsi ühele klassiastmele koolide poolt ihaldatud e-tunni kasutamiseks. Ja auhinnasadu jätkub ka järgmistel kuudel!

EDU EXEX 2016

Telia on õla alla pannud ka tänavusele haridustehnoloogiakonverentsile Edu EXEX 2016, mis toimub kolmapäeval, 14. septembril Kultuurikatlas ja seekordne teema on “Säravad tehnoloogiad koolis - mündi kaks külge”.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles