Tesla huviorbiidis päikesepaneelide tootja sai Sorose vahendusel uue laenu

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk soovib Teslaga ühendada päikeseenergiat tootva SolarCity.
Elon Musk soovib Teslaga ühendada päikeseenergiat tootva SolarCity. Foto: Reuters / Scanpix

USA üks suurimaid päikesepaneelide tootjaid SolarCity teatas, et kaasas esmaspäeval 305 miljonit dollari vabu vahendeid, müües investeerimisfirma Quantum Strategic Partners fondile oma päikeseenergiaprojektide tulevasi rahavoogusid, kirjutab Reuters.

Tehingut nõustas miljardäri George Sorose investeerimisfond.

Kuigi USAs on SolarCity katusele paigaldatavate päikesepaneelide turu liider, raporteeritakse kvartalist kvartalisse kahjumeid ning käesoleval aastal on ettevõtte aktsia hind börsil kukkunud 60 protsenti.

SolarCity´l on kohustusi rohkem kui kuue miljardi dollari eest, kaasaarvatud võlad. Pankrotti minemisest üritab ettevõtet säästa selle üks osanik ning nõukogu liige Elon Musk, kes soovib SolarCity Tesla kaudu üles osta.

Praegu oodatakse 2,3 miljardi dollari suurusele tehingule heakskiitu USA väärtpaberi- ja börsitehingute komisjonilt (SEC), seejärel peavad selle heaks kiitma ka mõlema ettevõtte aktsionärid.

Musk, kes omab Teslast 19 protsenti ning SolarCity´st 22 protsenti, lubas, et ei võta  ostutehingut puudutavatest aktsionäride hääletustest osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles