HP ostab miljardi dollariga Samsungi printeriäri

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks esimesi tindiprintereid, HP ThinkJet.
Üks esimesi tindiprintereid, HP ThinkJet. Foto: HP

Riistvaratootja HP Inc. teatas, et nõustus 1,05 miljardi dollari eest ostma Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõtte Samsung printeriäri, kirjutab Wall Street Journal.

Juhul, kui tehing saab ka konkurentsiametite heakskiidu, peaks see lõpule jõudma 12 kuu jooksul, teatasid ettevõtted eile. Lisaks võttis Samsung endale kohustuse osta pärast tehingu lõpetamist börsilt 100 miljoni dollari kuni 300 miljoni dollari eest HP aktsiaid.

HP loodi eelmisel aastal Hewlett Packardi kaheks jagunemisega, ettevõte keskendub peamiselt personaalarvutitele, kuid teenib suurema osa kasumist printeriäriga. Kodukasutajatele mõeldud printerite äris on tegu maailmas turuliidriga. Sarnaselt PC-ärile on ka printeriäris viimastel aastatel olnud seisakuperiood. HP teatas augustis, et ettevõtte finantsaasta kolmandas kvartalis kukkus tindi ja lasertoonerite müük 18 protsenti ning printerite müük 10 protsenti.

Samsung hoiab kodukasutajale mõeldud printerite äris maailmas nelja protsendiga viiendat kohta, jäädes lisaks HPle alla ka Canonile, Seikole ja Brotherile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles