Raketiplahvatus pani SpaceXi plaanid kolmeks kuuks seisma

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Aafrika päritolu miljardäri Elon Muski kosmosetehnoloogiaettevõte SpaceX teatas, et plaanib korduvkasutusega rakettide katsetamisega jätkata novembris, kirjutab Reuters.

Ettevõtte president Gwynne Shotwell ütles sateliiditööstuse konverentsil Pariisis, et esimesel septembril toimunud õnnetuse tõttu ei saadeta kosmosesse rakette umbes kolm kuud, katsetused peaks jätkuma novembris.

Elon Muski loodud kosmoseettevõte on seni suutnud oma kosmosesse lennutatud rakette edukalt Maa peale tagasi tuua kokku kuuel korral. Kaks korda maanduti maapinnale ning neli korda spetsiaalsele ookeanis asuvale platvormile.

SpaceX lootis seitsmenda maandumise kirja saada 3. septembril, kuid ettevõtte rakett plahvatas eeltestimise käigus enne selle kosmosesse läkitamist, hävitades ühes endaga ka 200 miljonit dollarit maksva kommertssatelliidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles