Venemaa suurim sotsiaalvõrgustik hakkab Eestis pakkuma rahaülekannete teenust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKontakte logo arvutiekraanil.
VKontakte logo arvutiekraanil. Foto: SCANPIX

Venemaa suurim sotsiaalvõrgustik Vkontakte hakkas lisaks 16 muule riigile ka Eestis pakkuma kasutajatele võimalust teha omavahel tasuta rahaülekandeid.

Ettevõtte sõnul toimub raha saatmine sõnumite kaudu, mille tarvis kasutatakse pangakaarte. Ülekande minimaalne summa on 100 rubla ehk 1,38 eurot ja maksimaalne 75 000 rubla ehk 1038 eurot.

Tehingud toimuvad ainult Vene rublades. Teiste valuutadega arveldades teisendab suhtlusportaal summa vene rubladesse vastavalt panga kursile.

Ettevõte ei soovi anda veel hinnangut selle osas, kuidas uus teenus nende majandustulemusi mõjutada võib. «See on eksperimenteerimine ja meil pole praegu prognoose," ütles firma pressiteenistus.

«Pangakaartide omanike populaarsus meie kasutajate seas kasvab pidevalt. Sellega tehakse pool maksetest. Lisaks kasvab pangakaartide arv, mis on seotud meie portaaliga. Neis tingimustes aitab meie uus teenus pakkuda kasutajatele mugavad rahaülekande teenust,» ütles Vkontakte kommertsdirektor Yury Ivanov.

Teenus töötab Mastercardi, Maestro ja Visa kaardi omanikele Aserbaidžaanis, Armeenias, Valgevenes, Saksamaal, Gruusias, Iisraelis, Itaalias, Kasahstanis, Lätis, Leedus, Moldovas, Rumeenias, Usbekistanis, Prantsusmaal, Tšehhis ja Eestis.

Visa kaardi omanikele on ülekande teenustasu suurus on 1 protsent saadetavast summast või minimaalselt 40 rubla ehk 0,55 eurot. Teiste kaartide omanikele teenustasud vähemalt käesoleva aasta sees ei kohaldu.

Ettevõtte sõnul võib ülekanne maksimaalselt aega võtta mitu päeva. Raha saajal on lubatud summa vastuvõtmine kinnitada viie päeva jooksul. Kui ei juhtu, läheb raha ülekandja kontole tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles