Heiti Kender: pri.ee domeeni sulgemine on läbipaistmatu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pri.ee domeeni kadumine puudutab eelkõige eraisikuid.
Pri.ee domeeni kadumine puudutab eelkõige eraisikuid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Mittetulundusühingu Eesti Internetikogukond juhatuse liige Heiti Kender taunis peamiselt eraisikute poolt kasutatava pri.ee domeeni sulgemist.

Seni pri.ee laiendit kandnud veebilehed tuleb ümber registreerida .ee lõpuliseks, mis tähendab, et need muutuvad tasuliseks, vahendab Reporter.ee.

«Probleem on selles, et ühel hetkel tehti otsustus, et tuleb ikkagi Eesti rahvuskultuuri säilitamise eest inimestelt otseselt raha küsima hakata, et seal on võimalus võib-olla teenida midagi,» ütles Kender.

«See kõik on läbipaistmatu, kuidas seda raha küsitakse ja jõuga surutakse peale, kaasaegne räket selline – et makske, siis me hoiame,» rääkis ta.

«See oleks sama, et näiteks võtame siin Eesti kirjanikud ja saadame neile kirja, et hoiame teie raamatuid edasi, kui te maksate meile näiteks tuhat eurot aastas, aga kui te ei maksa, siis me eemaldame need raamatud siit raamatukogust,» rõhutas IT-guru veebilehtede osa Eesti kultuuri säilitamises.

Suuremat hulka pri.ee lõpulisi veebilehti ähvardab kadumine, kuna Eesti Interneti Sihtasutus on .ee-domeenide aastahinnaks kehtestanud 21,84 eurot, millele lisandub teise taseme registripidaja tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles