Ametlik: Samsung Galaxy Note 7 tootmine lõpetatakse igaveseks

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatanud Galaxy Note 7
Plahvatanud Galaxy Note 7 Foto: Gizmodo

Lõuna-Korea tehnoloogiagigant Samsung teatas täna ametlikult, et plahvatavate akude probleemi käes vaevelnud tipptelefoni Galaxy Note 7 tootmine lõpetatakse igaveseks.

«Saame kinnitada, et Samsung lõpetas jäädavalt Galaxy Note7 tootmise,» ütles ettevõtte esindaja portaalile Engadget.

Sellise sammu põhjuseks on kasutajate turvalisus – seadet on üleilmselt kaks korda plahvatavate akude tõttu tagasi kutsutud. Kokku jõuti seda tarnida üle 2,5 miljoni ühiku ning abi ei olnud ka aku mahutavuse vähendamisest.

Uudis tuli päev pärast seda, kui Samsungi aktsiad kukkusud 8 protsenti - tegemist on suurima ühepäevase kukkumisega viimase kaheksa aasta jooksul. Samas kui Apple'i aktsia kallines eilse börsipäeva lõpuks 1,74 protsenti 116,05 dollarile, käies kauplemise käigus ära ka 117 dollari lähistel.

Veel eile teatas Samsung, et Note 7 tootmine peatatakse ajutiselt ning kasutajatel on uute otsuste laekumiseni soovitatav telefon välja lülitada ja poodi tagasi viia.

Eestis telefon müügile ei jõudnudki, kuid ka siinsetes lennujaamades manitseti selle seadme kasutajaid erilise ettevaatusele. Eestis jõuti vastu võtta vaid eeltellimusi, enne kui ülekuumenevate akudega telefon reaalselt klientideni jõudma hakkas.

Maailma  parimaks Androidi telefoniks (iiriseskänner, veekindlus, suur ekraan, võimas protsessor, puutepliiats ja suur hulk mälu) nimetatud telefon jõudis maailma turgudele augusti keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles