Starman lubab digi-TV klientidele paremat pilti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

AS Starman, kes võitis hiljuti riikliku digi-TV sagedusloa konkursi, lubab oma ZUUMtv klientidele senisest kvaliteetsemat telepilti, samuti võib muutuse tulemusena suureneda nii edastatavate telekanalite kui ka telepakettide arv.


«See annab meile tehnilised eeldused suurema arvu kanalite edastamiseks ning võib-olla muutub ka pakutavate telepakettide arv suuremaks. Hetkel pakub ZUUMtv vaid ühte baaspaketti,» selgitas Starmani tehnikadirektor Hanno Liiva.

Seni vastutas ZUUMtv  telekanalite tehnilise edastuse eest AS Levira, kuid sagedusloa konkursi võit annab edaspidi võimaluse Starmanil seda ise tegema hakata.

Üheks põhjuseks, mis Starman otsustas digi-TV loakonkursil osaleda, oli Levira poolne otsus tõsta teleprogrammide edastamise hinda, mis kinnitamata andmetel võis ulatuda kuni 30 protsendini.

Seda, kas Starmani odavamad tegevuskulud edaspidi ka klientide jaoks soodsamat hinda tähendavad, ei osanud Hanno Liiva veel öelda.

Samas on Levira avaldanud kahtlust, et Starman ei jõua paari eelseisva kuuga Eestit oma digi-TV võrguga katta.

Liiva sõnul võib aga selliste väidete tagamaid otsida sellest, et Starmanil õnnestus lõhkuda sagedusloa konkursi võiduga Levira monopoolne seis.

Starmani digi-TV võrgu rajamine on tema kinnitusel lepingutega tagatud ning probleeme esineda ei tohiks.

«Ettevalmistused algasid meil juba eelmisel aastal ja suurem osa tööst on juba tehtud,» kinnitas Liiva.

Tehnoloogiliselt seisneb Starmani digi-TV võrgu rajamise peamine eripära selles, et kui Levira kasutab programmi edastamiseks enam kui 300 meetri kõrguseid maste, hakkab Starman kasutama madalamaid mobiilimaste.

Madalamate mastide tõttu on vaja ettevõttel välja ehitada tihedam võrk, mis peaks samas teenuse kvaliteeti parandama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles