Autolugu. Renault Scenic: Tagasi troonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: tootja

Verivärsked Renault Scénic ja Grand Scénic on uhked sõjarüüd selga tõmmanud ja valmis linnadžiipidele vastu astuma. Kas valdused ja au õnnestub tagasi võtta, selgub uuel aastal, kui Scénicud müüki jõuavad.

Miljonite meelest on pandad jube nunnud. Nunnud küll, aga kipuvad välja surema. Euroopa autoilmas on viimaste aastatega vaakunud vaata et väljasuremise äärele mahtuniversaalid. Kui Renault Scénic kakskümmend aastat tagasi müügile tuli, oli linnamaasturite buum veel ees ning publik tõttas toona müügisalongidest mahtuniversaale nõudma. Scénicu tähtsust Renault’ portfellis on raske üle hinnata – 1997. aastal kuulutati ta Euroopa aasta autoks, kokku on Scénicut müüdud viis miljonit ning see kõik on Prantsuse autotootjale toonud sisse kenakese kopika.

Nüüd on ajad muutunud. Linnadžiibid ruulivad. Mahtuniversaalide seis on sealmaal, et kevadisel Genfi autonäitusel uut, neljanda põlvkonna Scénicut esitledes ütles Renault’ kujustuspealik, hollandlane Laurens van den Acker, et kui ka uus Scénic ei müü, siis ongi segmendil aeg välja surra. Karm avaldus. Uue mahtuniversaali kujustusest on välja pigistatud kõik, mis võimalik. Seisin minagi Genfis uustulnuka ees ja pööritasin kolleegidega silmi – 20-tollised veljed? Standardis? Kas tõesti?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles