Eestit hakatakse ette valmistama isesõitvate autode tulekuks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isesõitvad testautod.
Isesõitvad testautod. Foto: engadget.com

Riigikantselei juurde luuakse isejuhtivate sõidukite töörühm, mis hakkab välja töötama stsenaariumeid ja ettepanekuid juhuks kui Eesti teedele ja tänavatele tulevad isesõitvad autod.

Peagi loodava ekspertrühma ülesandeks on välja töötada ettepanekud Eesti seadusandluse kohandamiseks ja vajaliku järelevalve korraldamiseks, et muuta võimalikuks isejuhtivate sõidukite kasutamine Eesti teedel ja tänavatel, selgub kantselei dokumendist.

Lisaks tuleb töörühmal analüüsida seda, kuidas arendada Eestis välja rahvusvahelistele ettevõtetele atraktiivne isejuhtivate sõidukite testkeskkond. Samuti hakatakse analüüsima, kas isejuhtivad sõidukid saavad hakata ka ühistranspordi teenuseid pakkuma.

Ekspertrühm koosneb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, sotsiaalministeeriumi, maanteeameti, politse- ja piirivalveameti, riigi infosüsteemi ameti, EAS-i, Tallinna linnavalitsuse, Tallinna ja Tartu ülikoolide, Eesti liikluskindlustuse fondi, Eesti linnade liidu ja autode müügi- ja teenindusettevõtete eesti liidu esindajatest.

Oma tegevuse tulemuste põhjal koostab ekspertrühm isejuhtivate sõidukite kasutuselevõtmise ettepanekutega koondraporti, sealhulgas tegevuskava ja teavitustegevuste plaani ettepanekud, mida tutvustatakse ja kiidetakse heaks ministeeriumide kantslerite nõupidamisel.

Peaminister Taavi Rõivas on varem öelnud, et Eestis võiks kaaluda isesõitvate autode testimist. «Miks mitte ei võiks ka Eestis selliseid tehnoloogiaid testida,» ütles Rõivas mullu juulis sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles