Tartu hruštšovkad muutuvad targaks! (2)

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu hruštšovkad muudetakse nutikaks ning energiasäästlikuks.
Tartu hruštšovkad muudetakse nutikaks ning energiasäästlikuks. Foto: Digitark

Tartu linn, Tartu ülikool ning Telia Eesti allkirjastasid 20. oktoobril koostöömemorandumi, mille sisuks on jätkata koostööd parema ning innovaatilisema elukeskkonna rajamiseks Tartus, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.

Linn, ülikool ning Telia on panustanud juba ligi aasta ühiselt projekti SmartEnCity, mille peamiseks eesmärgiks on parema, innovaatilisema ning energiasäästlikuma linnakeskkonna rajamine.

Üks SmartEnCity tegevusi on renoveerida Tartu kesklinna piirkonnas paiknevad ajale jalgu jäänud hruštšovkad energiasäästlikuks, nutikaks ja atraktiivseks ehk n-ö smartovkadeks.

SmartEnCity projekt on alles arendusjärgus, kuid ühiselt tehtud jõupingutused on olnud tulemuslikud ja seetõttu otsustati allkirjastada koostöömemorandum laiahaardelisema koostöö tegemiseks, mis ei piirneks vaid ühe projektiga, vaid hõlmaks rohkemaid tegevusi erinevatest valdkondadest. Milliseid tegevusi targa linna loomiseks koos planeeritakse, loe juba lähemalt Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles