Cadillac CT6 - härra suursaadik (1)

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

Kui liitlasriigi diplomaatilist korpust peaks tabama lörtsinohu, võiks Cadillac CT6 esinduskohustustega hakkama saada. Rääkimata sellest, et oma nurgelise ja isepäise välimusega on ta meie autopargis oodatud vaheldus.

Popkultuurist on Cadillac oma 114-aastase ajaloo vältel jõudnud risti-rästi läbi sõita. Ameerika autotööstuse kuldajastu üheks sümboliks peetava Cadillac Eldorado üledekoreeritud kujustust suudab une pealt silme ette manada iga natukegi autohull. Ent seda, et uus Cadillac CT6 oskab end 1959. mudeliaasta Eldoradoga siduda, ei osanud ma proovisõitu alustades kuidagi ette näha.

Aga sellest hiljem. Selle Detroidist pärit eheda Ameerika raua mootoriruumist siiski V8-t ei leia, meieni jõuavad 3,0-liitrised V6-d. Kahe turbokompressoriga varustatud jõuallika tippvõimsuseks märgitakse 417 hj 5700 p/min juures ning 555 Nm (2500–5100 p/min). Luksussedaanile omaselt te sõitjateruumis mootori mürgeldamist ei kuule – salakavala sahistamise saatel võib CT6 ennastunustaval kohtlemisel kanda teid kähku liikluseeskirjast kinnipidamist jälgivate ametnike töömaile. Autol on seejuures eluskaalu 50 kg alla kahe tonni ning kiirus 100 km/h tunnis tuleb kätte kuskil 5,7 sekundiga. Luksussedaanil esineb

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles